Acasă Actualitate Un severinean a intrat in greva foamei in fata Parchetului

Un severinean a intrat in greva foamei in fata Parchetului

Dumitru Tatut, de 48 de ani, din Drobeta Turnu Severin, a intrat in greva foamei, ieri-dimineata, in fata sediului Parchetului de pe linga Tribunalul Mehedinti. In calitate de administrator al societatii comerciale MANTINELA COM SRL, firma de transport persoane pe ruta Drobeta Turnu Severin-Balota, el a obtinut licenta de transport in anul 2000. Un an mai tirziu, a luat un credit de 200 de milioane de lei prin Directia Muncii Mehedinti, cu dobinda avantajosa, prin BCR, fiind obligat sa angajeze patru persoane la firma sa, dintre care doi someri. Desi avea un termen de gratie de sase luni, Dumitru Tatut spune ca nu a beneficiat de aceasta facilitate si ca in octombrie 2001 a angajat primii doi salariati, la presiunea unui inspector de la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Mehedinti.

„Inspectorul Cherata Stefan m-a amenintat si mi-a pretins 1.000 de dolari, in caz contrar urmind sa primeasca o amenda de 50 de milioane de lei, pentru fiecare salariat pe care trebuia sa-l angajez. I-am dat banii si i-am dat si alte bunuri“, a spus Dumitru Tatut. Directorul AJOFM, Iustin Florescu, nu crede in acuzatiile administratorului SC MANTINELA COM SRL: „A primit un credit, dar nu s-a incadrat in perioada de gratie. Cit priveste acuzatiile aduse functionarului public, acestea trebuia aduse la data respectiva, nu dupa atita timp, iar organele abilitate isi vor face cu siguranta datoria“.

200 de milioane pentru credit si 200 de milioane penalitati

Pentru ca avea de restituit rata si dobinda la creditul acordat de AJOFM Mehedinti, Dumitru Tatut si-a vindut casa cu 430 de milioane de lei si a platit datoriile. „Am restituit creditul de 200 de milioane de lei, inclusiv dobinda si trebuia sa mai ramina 200 de milioane de lei in cont. Cind am mers sa-mi ridic suma ramasa, pentru a-mi continua activitatea, nu am mai gasit nici un ban in cont. Vreau ca vinovatii sa fie trasi la raspundere, pentru ca am ramas si fara bani, si fara firma. Nimeni nu stie unde sint banii mei“, a mai spus Dumitru Tatut. Potrivit juristului AJOFM Mehedinti, Adelina Tanasescu, administratorul societatii MANTINELA COM SRL nu a respectat clauzele contractului de credit: „A angajat doua persoane, care erau de fapt copiii concubinei sale, nerespectind nici alte obligatii care ii reveneau. In contract se specifica faptul ca, daca nu pastreaza timp de trei ani personalul angajat, va trebui sa suporte o penalitate egala cu valoarea creditului acordat, ceea ce s-a si intimplat. In aceste conditii, banca i-a retras din cont 200 de milioane de lei pentru credit si alte 200 de milioane, reprezentind penalitatile“. Dumitru Tatut este decis sa continue greva foamei, pina cind ii vor fi returnate cele 200 de milioane, bani pe care considera ca i-a pierdut in mod nejustificat.

Exit mobile version