Acasă Actualitate Nereguli in aplicarea programelor PHARE si ISPA

Nereguli in aplicarea programelor PHARE si ISPA

Seful Corpului de Control al primului-ministru, Victor Ponta, a declarat ieri la conferinta de presa a PSD, ca a primit 14 sesizari in legatura cu nereguli in aplicarea programelor PHARE si ISPA.

Ponta a precizat ca din acestea, zece sint primite de la OLAF – Organizatia de Lupta Antifrauda a Comisiei Europene, iar patru, de la diverse firme. Dintre aceste sesizari, doua se refera la programul ISPA, iar restul, la PHARE. Seful Corpului de control a aratat ca aceste sesizari vizeaza zonele Buzau, Tulcea, Cluj, Timisoara, Tirgoviste, Brasov, Bucuresti, Covasna, Hunedoara, Sibiu si reclama nereguli la licitatiile de alocare a proiectelor si utilizarea gresita a fondurilor puse la dispozitie prin programul PHARE. El a dat ca exemplu deturnarea de fonduri de 400.000 de euro in Tulcea.

„Sint simple sesizari, OLAF ne-a cerut sa stringem documentatii si sa verificam aceste sesizari si, daca se confirma, sa le comunicam“, a spus Ponta. El a adaugat ca, daca vor fi descoperite cazuri de natura penala, vor fi sesizate organele penale, iar daca aceste sesizari nu se confirma va fi informat doar OLAF.

Exit mobile version