Acasă Actualitate Ioan Rus: „Vrem tineri in conducerea politiei“

Ioan Rus: „Vrem tineri in conducerea politiei“

Ministrul de interne al Romaniei, inginer Ioan Rus, a inaugurat ieri la Craiova o noua cladire care deserveste Comandamentului de Jandarmerie Craiova.

Alaturi de comandantul Jandarmeriei Romane, Tudor Cearapin, prefectul de Dolj, Cornel Mondea, presedintele CJ Dolj – Ion Voiculescu, si de alte oficialitati locale, Rus a precizat importanta pe care o are Jandarmeria Romana in lupta cu terorismul.

In acest scop, in cadrul Ministerului de Interne va functiona grupul ACVILA, format din elita Jandarmeriei Romane, detasament de protectie si interventie rapida pentru combaterea actelor de terorism. Grupul cuprinde specialisti din diferite domenii – pirotehnisti, negociatori, scafandrii – si se afla sub comanda directa a ministrului de interne sau a prim-adjunctului acestuia. Componentii acestui grup dispun de pregatire similara cu grupul de interventie omolog din Germania si isi vor incepe in scurt timp activitatea.

In ceea ce priveste eventualele schimbari in cadrul IJP Dolj, ministrul nu a dat detalii, spunind doar ca se cauta inlocuitor pentru ocuparea functiei de prim-loctiitor al comandantului IJP Dolj: „Am urmarit ca la conducerea inspectoratelor de politie din tara sa aducem persoane tinere, cu media de virsta de 35-45 de ani. Oricum, pentru functiile de conducere este foarte greu sa gasim astfel de persoane, intrucit tot cei mai in virsta au experienta necesara unei functii de conducere“, a spus ministrul. La nivelul IJP Dolj este cazul comandantului Politiei Craiova, Alexandru Dananae, care se afla in prelungire de mandat, lucru care nu corespunde cu noul statut al politistului. Oricum, el va ramine in functie pina la gasirea unui candidat care sa corespunda standardelor impuse de MI.

Exit mobile version