Acasă Actualitate De la anu’, biruri grele

De la anu’, biruri grele

De anul viitor, taranii vor avea si mai multe biruri de dat. Pe de-o parte, ei trebuie sa plateasca impozitul pe terenul agricol, iar pe de alta, cei care nu vor avea posibilitatea sa isi cultive pamintul vor fi drastic sanctionati. Asa a considerat guvernul ca trebuie sa-i pedepseasca pe aceia care sint prea saraci ca sa valorifice singurul bun pe care il au.

• „Amenda imi mai lipseste, ca in rest sint procopsita! Si daca nu am sa pot sa mai muncesc, ce-o sa imi faca? Imi ia gitul? Ce treaba are statul cu ce fac eu cu pamintul meu? Am doua pogoane de pamint si numai Cel de sus stie cum ma chinuiesc sa il cultiv in fiecare an. Daca nu ai doua-trei milioane de lei sa ari pamintul, sa-l insamintezi, sa-i dai si cu ceva ingrasaminte, nu te poti duce sa stai de vorba cu tractoristul. Din pensia mea de CAP, de 280.000 de lei, ce sa platesc mai intii? Sint batrina si daca n-am sa mai pot munci, n-am sa mai muncesc“, a spus Gheorghita Anghel, de 73 de ani, din Vulpeni.

• „ Statul nu stie decit sa ceara bani. Cind este sa dea, iti pune tot felul de conditii. Ne-am cam saturat. Avem pamint si degeaba avem, ca nu scoatem nimic de pe el. Bagam bani cu nemiluita in araturi si saminta si cind este sa culegi roadele, nu ai ce, ca ti-a pirjolit seceta totul sau ti-a putrezit recolta din cauza ploilor. La un moment dat, te saturi si iti vine sa renunti la pamint ca iti mininca banii si sanatatea. Eu, la anu’, daca nu o sa mai pot sa muncesc pamintul si-o veni primarul sa ma amendeze, nu platesc nici un leu. Am trei pogoane de pamint. Sa mi-l ia ei, dar eu amenda nu platesc. Cinci oameni traim din alocatia copilului. De unde atitia bani?“, a spus Gheorghita Tuica , de 44 de ani, din Pescaresti.

• „Am 26 de pogoane de pamint, am tractoare, semanatori, n-am nici un motiv sa nu imi cultiv pamintul. Este interesul meu, ca doar din asta traiesc. La impozit o sa platesc cam mult, dar nu am ce face, daca asa este legea. Ne supunem“, a spus Ana Fuiorea, de 65 de ani, din Pescaresti.

Exit mobile version