Acasă Actualitate Stiri diverse

Stiri diverse

Teatrul National Craiova – laureat la Festivalul National de Comedie

Palmaresul trofeelor cistigate de Teatrul National din Craiova s-a imbogatit in aceste zile cu inca doua distinctii, cistigate la a 14-a editie a Festivalului National de Comedie. Institutia a primit „Premiul pentru cel mai bun spectacol“ si „Premiul pentru cel mai bun decor“, dedicat scenografului-regizor Valeriu Moisescu, pentru comedia „D’ale Carnavalului“, in regia lui Mircea Cornisteanu.

(C.C.)

Proiecte de 100.000 de euro pentru Mehedinti

Judetul Mehedinti va beneficia de finantare nerambursabila pentru doua proiecte, in cadrul programului Phare 2000 „Coeziune sociala si economica“, in valoare totala de aproximativ 100.000 de euro. Cele doua proiecte privesc cresterea capacitatii administratiei locale, privind gestionarea resurselor umane, cu un buget de 84.000 de euro, si respectiv integrarea sociala a romilor din Cerneti, prin instruire si consultanta, cu un buget de 18.000 de euro.

(F.L.)

1.000 de miliarde de lei pentru modernizarea Termocentralei Turceni

Senatorul PSD Gorj, Ion Hirsu, membru al Comisiei de buget-finante, a anuntat, in cadrul unei conferinte de presa, ca Termocentrala de la Turceni va beneficia in anul 2003 de fonduri pentru modernizarea grupurilor energetice. Guvernul va aloca 1.000 de miliarde de lei pentru modernizarea a doua grupuri energetice de 330 de megawati. Reprezentantii Ministerului Industriilor studiaza in prezent posibilitatea crearii unor grupuri energetice care sa inglobeze CNLO si cele doua termocentrale din judet.

(E.M.)

In judetul Mehedinti vor fi comasate zece scoli

Zece scoli din Mehedinti vor fi comasate, in anul scolar 2003-2004. Scoala de la Cioroboreni va fi comasata la Jiana, cea de la Fintina Domneasca la Prunisor, iar scoala de la Ilovat va fi comasata la Sisesti. De asemenea, scolile de la Poroina Mare si Izvorul Anestilor vor fi comasate la Livezile. „Inspectorii scolari si factorii implicati au analizat deja problema si vor trece la aceasta actiune pentru ca sint indeplinite toate criteriile cerute“, a spus Mihai Dima, liderul Sindicatului Liber din Invatamint Mehedinti.

(F.L.)

Unitati sanitare fara caldura

Angajatii din sistemul de sanatate doljean asteapta rectificarea bugetara din acest an pentru a-si putea primi in intregime salariile. Potrivit directorului Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj, Constantin Ecobici, din luna septembrie nu s-a mai primit nici un ban din partea Casei de Asigurari de Sanatate, astfel incit avansul pe octombrie a fost diminuat cu 40%. Din cauza lipsei de fonduri, o parte a punctelor sanitare din judet au intimpinat dificultati in asigurarea caldurii in aceasta perioada. Astfel, daca in localitatile Plenita si Bailesti, problemele s-au rezolvat, punctele sanitare din Melinesti, Bechet si Dabuleni sint in continuare lipsite de energie termica. In acelasi timp, spitalele au datorii foarte mari. La 400 de unitati spitalicesti din tara, se inregistreaza restante de aproape 3.000 de miliarde de lei, problemele fiind cu atit mai mari cu cit, in curind, ele vor trece in custodia consiliilor locale si judetene.

(B.G.)

Acord de mic trafic Romania – Iugoslavia

Bazele acordului-cadru privind micul trafic de frontiera intre Romania si Iugoslavia, in special in zona punctelor de frontiera Portile de Fier I si II, vor fi stabilite la vizita pe care presedintele Ion Iliescu o va efectua, in perioada 4-6 noiembrie, in Iugoslavia si Macedonia. Din delegatia oficiala va face parte si senatorul de Mehedinti, Ion Sirbulescu, in calitate de presedinte al Grupului parlamentar de prietenie Romania-Iugoslavia.

(F.L.)

Exit mobile version