Acasă Actualitate Stiri diverse

Stiri diverse

Consilierii craioveni sar in apararea capacelor de canal

Consilierii craioveni vor sa interzica societatilor de achizitionare a fierului vechi cumpararea de capace de canal, rame si alte piese care dispar frecvent din reteaua de canalizare a municipiului. Ei vor dezbate in sedinta ordinara de astazi un proiect de hotarire care prevede alcatuirea unei comisii locale care, impreuna cu reprezentanti ai politiei, sa efectueze controale la centrele si societatile specializate in recuperarea fierului vechi pentru stoparea furturilor din retea. Numai in anul 2002, Regia Autonoma de Apa si Canal Craiova a cheltuit peste un miliard de lei pentru inlocuirea pieselor furate.

(F.E.)

Banca Comerciala CARPATICA va realiza o noua majorare a capitalului social

Reunita in Sibiu, la 25.10.2002, Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor Bancii Comerciale CARPATICA a aprobat majorarea capitalului social al bancii cu 100 de miliarde de lei, prin aport de numerar cu exercitarea dreptului de preemtiune pina la data de 31 ianuarie 2003. De asemenea, actionarii au hotarit si reinvestirea integrala a profiturilor aferente anului 2002. Pentru anul 2002 se estimeaza obtinerea unui profit net de 101-103 miliarde de lei, rezultatul net la aproape zece luni fiind de 82-83 de miliarde de lei si speram ca pina la sfirsitul anului 2003 capitalul social al bancii sa fie de 500 de miliarde de lei.

Reprezentanti ai Ministerului Educatiei vin in control in Dolj

Surse oficiale din cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEC) sustin ca, in noiembrie, reprezentanti ai ministerului vor efectua controale, in cadrul programelor de inspectie, in mai multe judete ale tarii, inclusiv in Dolj: „Tematica de control vizeaza toate aspectele activitatii sistemului de invatamint preuniversitar din fiecare judet.“ In Dolj, o asemenea inspectie nu s-a facut niciodata dupa Revolutia din decembrie ’89. Aceleasi surse au precizat ca „tematica este concreta si nu vizeaza anumite persoane“.

(C.I.)

Caracalenii isi vor citi singuri contoarele de energie electrica

Locuitorii din Caracal isi vor citi singuri, incepind de saptamina viitoare, contoarele de energie electrica. Noutatea consta in faptul ca cetatenii, abonati casnici, nu vor mai fi „vizitati“ in fiecare luna de angajatii companiei de energie electrica pentru a plati contravaloarea energiei electrice consumate in luna anterioara. Acest lucru inseamna ca, lunar, fiecare cetatean va trebui sa citeasca indexul de energie electrica inregistrat de contorul de energie electrica si sa-l prezinte la casieria ELECTRICA din Caracal (str. 1 Decembrie, nr. 4) pentru emiterea facturii si plata consumului declarat. Abonatii casnici care nu vor prezenta la casierie indexul contorului intr-un interval de maximum 30 de zile vor plati penalitati de 0,07% din valoarea facturii pentru fiecare zi de intirziere, incepind cu a opta zi calendaristica de la expirarea perioadei de plata, pina la data achitarii facturii.

(M.M.)

Profesori craioveni fara posibilitati de naveta la scoli din mediul rural

Cadrele didactice de pe raza comunelor Cotofenii din Dos si Scaesti si-au exprimat nemultumirea fata de lipsa mijloacelor si a conditiilor de transport de la Craiova la scolile unde au catedre. Consiliul Judetean (CJ) Dolj a organizat recent o intilnire in acest sens cu primarii, directorii unitatilor scolare, liderii de sindicat (USII) si cu reprezentantii regiilor de transport, pentru a gasi solutii concrete la aceste probleme. De asemenea, s-a abordat inclusiv problema decontarii banilor cheltuiti pe naveta de aceiasi dascali. Primarii comunelor respective nu numai ca au promis conducerii CJ Dolj ca vor elimina aceste „situatii delicate“, insa au sustinut ca vor gasi fondurile necesare pentru acoperirea cheltuielilor. Presedintele USII Dolj, Constantin Rada, spune ca o problema aparte in cadrul discutiilor a fost cea legata de calitatea serviciilor, intrucit „majoritatea colegilor au reclamat starea deplorabila a mijloacelor de transport in comun“.

(C.I.)

In Dolj se vor comasa inca zece scoli

La intilnirea de ieri a reprezentantilor Consiliului Judetean Dolj si ai conducerii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj cu primarii comunelor, contabilii, directorii unitatilor de invatamint si a ordonatorilor tertiari de credite din mediul rural, inspectorul general Constantin Busoi a spus ca pina la 15 noiembrie trebuie sa transmita Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEC) situatia unitatilor scolare care vor fi comasate in anul scolar 2003-2004. Acesta a facut un apel catre primarii si directorii de scoli din centrele de comuna pentru a transmite la inspectorat situatia concreta din fiecare comuna, cu precizarea: „Comasarea se refera la scolile cu clasele V-VIII, care functioneaza sub efectivele minime de elevi“. Scolile in care invata elevi din sate care sint la distante foarte mari de centru pot solicita microbuze pentru transport. Constantin Busoi estimeaza ca, pentru anul scolar urmator, ISJ Dolj va propune conducerii MEC comasarea a inca zece unitati scolare cu clasele V-VIII din mediul rural.

(C.I.)

Exit mobile version