16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Stiri diverse

Arestat pentru ca si-a violat cumnata

Procurorii Parchetului de pe linga Tribunalul Mehedinti au emis pe numele lui Marian Ancuta, din Prunisor-Mehedinti, un mandat de arestare preventiva, pentru 30 de zile, pentru comiterea infractiunii de viol. Aflindu-se in statia de autobuz din localitate, impreuna cu cumnata sa, Aneta D., minora, si cu alti citiva tineri, barbatul i-a invitat pe acestia la o cafea, in barul din apropiere. Dupa citeva beri, Marian Ancuta si-a invitat cumnata afara si a rugat-o sa-l urmeze. Pentru ca aceasta s-a opus, a amenintat-o cu un cutit, a dus-o pe un cimp din apropiere, unde a violat-o. Dupa cele intimplate, barbatul a amenintat-o sa nu spuna nimic si s-au intors in bar. Dupa alte citeva beri, scena s-a repetat. De aceasta data, minora a reusit sa fuga si sa le povesteasca parintilor cele intimplate. Acestia si-au denuntat ginerele la politie, autorul fiind retinut la doua zile de la comiterea faptei, intr-un bar. Marian Ancuta, care avea antecedente penale, si-a recunoscut fapta si le-a declarat politistilor ca a dorit sa se razbune pe sotie si pe familia acesteia.

(F.L.)

Un mehedintean si-a injunghiat fiul

Politistii din comuna Dirvari-Mehedinti l-au retinut pe Marin Bosneag, de 55 de ani, din localitate, dupa ce acesta si-a injunghiat fiul cu un cutit, in urma unui conflict spontan, aparut pe fondul consumului de alcool. Autorul a fost retinut si prezentat Parchetului de pe linga Tribunalul Mehedinti, fiind luata masura arestarii preventive, pe o perioada de 30 de zile, pentru savirsirea infractiunii de tentativa de omor.

(F.L.)

Autospeciala de descarcerare in dotarea pompierilor

Grupul de pompieri „Drobeta“ al judetului Mehedinti a primit o auto-speciala de descarcerare, marca Mercedes Vito, prin derularea programului de reforma al Ministerului Sanatatii si Familiei cu Banca Mondiala. Autospeciala poate fi folosita in cazul producerii unor incendii, explozii, avarii tehnologice, accidente de trafic, accidente casnice sau calamitati naturale. Masina de descarcerare va actiona impreuna cu o ambulanta de la Serviciul Judetean de Ambulanta Mehedinti in sistemul intilnirii la locul interventiei. Operativitatea este asigurata printr-o frecventa radio speciala si o linie telefonica directa intre cele doua dispecerate. Se are in vedere si alocarea unei frecvente radio speciale intre cele doua autospeciale, astfel incit ambele echipaje sa poata comunica mai usor. Echipajul autospecialei de descarcerare este compus din trei persoane: un subofiter conducator auto, un militar angajat pe baza de contract si un militar in termen.

(F.L.)

20 de farmacii elibereaza medicamente compensate

Cele 56 de miliarde de lei, alocate pentru acest an de Casa Judeteana pentru Asigurari de Sanatate (CJAS) Mehedinti, pentru decontarea retetelor in regim compensat si gratuit, sint insuficiente in raport cu nevoile asiguratilor. Din aceasta cauza, multe farmacii din Mehedinti, din cauza plafonului mic, nu au putut elibera medicamente decit in primele zile ale fiecarei luni. La aceasta data, CJAS Mehedinti mai are doar sase miliarde de lei in bugetul alocat pentru retete, suma insuficienta pentru ultimele doua luni ale anului. In timp ce aproximativ 20 de farmacii din judet nu si-au epuizat inca plafoanele alocate, celelalte asteapta rectificarea de buget din acest an.

(D.L.)

Pompierii din Olt vor folosi autospeciale de descarcerare

Grupul de pompieri „Matei Basarab“ din Olt va folosi, incepind de miine, autospeciala pentru descarcerare, primita in urma cu citeva luni de la Serviciul Judetean de Ambulanta.Cetatenii care au nevoie de ajutorul acestei autospeciale pot telefona la numarul unitatii de pompieri din judet – 432.221 sau la 981. Pe masina vor lucra pompieri care au urmat un curs de specializare in acordarea primului ajutor si interventia in caz de dezastre, desfasurat la Tirgu Mures, sub coordonarea sefului SMURD, dr. Raed Arafat.

(M.M.)

Consiliul Judetean Mehedinti ar putea demite conducerea Corpului Gardienilor Publici

Intreaga conducere a Corpului Gardienilor Publici Mehedinti ar putea fi demisa in urma neregulilor constatate in ultima perioada. Analiza activitatii acestei institutii va fi efectuata in sedinta consiliului judetean din aceasta saptamina. Comisarii Garzii Financiare Mehedinti au descoperit abateri grave la Corpul Gardienilor Publici. Institutia nu a calculat, nu a inregistrat si nu a platit taxa pe valoare adaugata, in perioada 1 iunie – 31 august, desi in aceeasi perioada, gardienii au prestat servicii de paza cu plata, la diverse persoane juridice de pe raza judetului Mehedinti. Aceste servicii au fost impozitate conform legilor in vigoare, dar Corpul Gardienilor Publici nu s-a inregistrat ca platitor de TVA, desi veniturile institutiei au fost de peste sapte miliarde de lei. Garda Financiara Mehedinti a calculat TVA, in suma de 1,2 miliarde lei, majorari de intirziere, in valoare de 48 de milioane de lei, penalitati de intirziere, in suma de 11,2 de milioane de lei si a aplicat o amenda in valoare de 20 de milioane de lei. Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Mehedinti, Constantin Sirbulescu, va fi efectuata o analiza obiectiva si vor fi luate masuri in consecinta: „Noi dam avizul si numim conducerea institutiei, astfel ca ne intereseaza in mod direct ceea ce se intimpla“.

(F.L.)

Un mecanic de locomotiva s-a aruncat de la etajul patru

Un angajat al regionalei CFR Craiova si-a pus ieri capat zilelor, aruncindu-se de la etajul patru in casa scarilor a blocului in care locuia. In jurul prinzului, locatarii imobilului 201 H din Cartierul Craiovita Noua erau ingroziti. Vecinul lor, Marian Ionita, de 42 de ani, zacea pe cimentul de la parterul scarii intr-o balta de singe. Acestia si-au dat imediat seama ce s-a intimplat si au anuntat Salvarea. La fata locului a ajuns in scurt timp un echipaj de la SMURD, care din nefericire n-a mai putut face altceva decit sa constate decesul. Paramedicii, la rindul lor, au anuntat politia. Seful Sectiei nr.5, comisar Cornel Tomescu, a spus ca cercetarile efectuate au scos la iveala faptul ca este vorba de o sinucidere, dar ca nu s-au stabilit motivele acestui gest. Surse din cadrul SNCFR sint de parere ca stresul de la locul de munca si neajunsurile materiale sint cauzele care duc la astfel de deznodaminte tragice. Marian Ionita era ajutor de mecanic de locomotiva, casatorit si avea doi copii.

(F.T.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS