Acasă Actualitate Nici ce este degeaba nu poate fi luat!

Nici ce este degeaba nu poate fi luat!

Ordonanta de guvern prin care judetul Dolj a primit 6.690 de tone de motorina gratuita nu a putut fi respectata din tot felul de motive pe care nici nu mai are rost sa le expunem.

Pina in prezent, au fost ridicate de la statiile PECO doar 5.410 tone de motorina, iar Directia Agricola se lauda ca a emis adeverinte pentru 6.073 de tone.

Derularea greoaie a programului cu motorina gratuita are, de fapt, o singura cauza majora, si anume faptul ca multi dintre cultivatori ori nu au avut bani sa cumpere saminta de griu certificata, ori nu au mai gasit de unde sa ia saminta.

Si pentru ca intrarea in posesia motorinei gratuite era conditionata de dovada cumpararii semintei certificate, s-a ajuns la situatia in care perioada optima de insamintare a trecut de citeva zile, iar oamenii nu au inceput sa are din cauza lipsurilor enumerate.

Ca sa fie impacata toata lumea, termenul de ridicare a motorinei a fost prelungit pina la 15 noiembrie, data dupa care cine mai pune griu in pamint ori nu stie pe ce lume traieste, ori vrea neaparat sa arunce banii pe fereastra.

Exit mobile version