5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDin grija lui Manole, locatarii nu se murdaresc pe pantofi!

Din grija lui Manole, locatarii nu se murdaresc pe pantofi!

In imobilul 21C din Calea Bucuresti, cunoscut drept „blocul miliardarilor“, s-a iscat un conflict. Pozitiile pe care cei mai multi dintre locatari le detin in ierarhia diferitelor institutii craiovene nu-i ajuta pe acestia sa rezolve neintelegerile care se ivesc din cauza simplei convietuiri la bloc. Pentru ca legea specifica faptul ca extinderile spatiilor comerciale nu se pot executa in defavoarea arhitecturii orasului, proprietarul parterului blocului in cauza si al unei suprafete de 40 de metri patrati in jurul acestuia s-a hotarit sa-si ridice constructia mult dorita in spatele blocului.

Vasile Manole este proprietarul parterului blocului 21C, care este inchiriat unei societati comerciale. De asemenea, detine si un teren de 40 de metri patrati care vine in prelungirea imobilului amintit. Pentru ca se simtea nevoia unei extinderi a spatiului comercial si legea nu-i permitea altfel, proprietarul s-a hotarit sa ridice constructia in spatele blocului, mai ales ca, spune Manole, „de cind sint proprietar, toti vecinii au folosit acest teren ca loc de parcare fara sa le cer vreun ban“.

Drept urmare, omul s-a dus si a facut toate demersurile pentru obtinerea autorizatiei de constructie. Bineinteles ca si-a gasit proiectant, in persoana lui Viorel Botezatu, cel care a fost sef de proiect in 1988, cind s-a ridicat blocul. Gest care a inclinat foarte mult balanta in favoarea proprietarului in fata angajatilor primariei care se ocupa de eliberarea documentatiei necesare in astfel de cazuri, dupa cum recunosc chiar acestia. Odata incheiate formalitatile, Vasile Manole a gasit forta de munca si s-a pus pe treaba. Nici vorba sa ceara acordul vecinilor. Decit pe al celui de la etajul unu, direct implicat.

Vecinii

Pentru ca respectivele constructii se ridica de-o parte si de alta a caii de acces in imobil, locatarii s-au autosesizat, mai ales ca extinderea se realizeaza deasupra conductei care alimenteaza imobilul cu apa si agent termic.

Proprietarul sustine ca a gasit, impreuna cu angajatii regiei respective, o solutie de vizitare a conductei in caz de deteriorare a acesteia. Altfel nu ar fi obtinut autorizatia.

Mai nou, locatarii trebuie sa faca echilibristica pe o scindura amplasata de proprietarul santierului pentru a le inlesni vecinilor accesul in imobil, fara a lua pe talpa pantofilor ceva din materialele de constructie incropite la fata locului.

Toate incercarile de comunicare au esuat.„Nu vad de ce ar trebui sa cer voie sa construiesc ceva pe proprietatea mea unora care au primit, cu ani in urma, apartamente de milioane de la socrul meu!“ (in bloc, lumea stie ca Manole este ginerele fara acte al fostului director al AIM).

Autoritatile

Locatarii si-au facut curaj si au cerut institutiilor abilitate la nivel local sa analizeze legalitatea autorizatiei de constructie. Serviciul de disciplina in constructii din cadrul primariei a dat un raspuns favorabil proprietarului din spatele blocului. Gheorghe Daici, din partea acestui serviciu, este de parere ca toate acuzatiile de luare de mita formulate de unul dintre locatarii reclamanti sint total nefondate si jignitoare la adresa tuturor celor care si-au dat acordul pentru eliberarea autorizatiei cu bucluc, inclusiv primarul Vasile Bulucea.

Nici Aurel Giumanca, directorul Inspectoratului de Stat in Constructii, n-a putut sa formuleze un raspuns care sa-i multumeasca pe vecinii lui Manole: „A fost cineva acolo. Din punctul meu de vedere, autorizatia este corecta si legala“.

Ultima speranta a locatarilor din blocul 21C este Cornel Mondea, prefectul judetului, cel care poate, conform legii, cu un singur cuvint sa stopeze ridicarea constructiei care nu schimba aspectul orasului, ci doar zdruncina relatiile, si asa tensionate, dintre partile implicate. Numai ca prefectul nu-si aminteste ca pina acum sa fi formulat un raspuns la scrisoarea proprietarilor de apartamente din „blocul miliardarilor“.

Din declaratia prefectului, reclamatia ar fi fost centralizata si trimisa spre investigatie la primarie, institutia care inchide cercul, tot ea fiind cea care, prin eliberarea autorizatiei, a dat friu liber conflictului de orgolii ale partilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS