3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComuna Puturi, deocamdata un vis

Comuna Puturi, deocamdata un vis

Intre Castranova si Puturi a existat dintotdeauna o rivalitate. Lupta pentru suprematie a inceput pe vremea epocii de aur, cind Dumitru Popescu Puturi, fost membru marcant al CC al PCR, s-a implicat trup si suflet pentru ca localitatea sa natala sa devina comuna, in defavoarea Castranovei.

Demersurile din 1968 de a muta comuna la Puturi nu au avut sorti de izbinda. Localitatea Puturi s-a dovedit de-a lungul timpului destul de instabila cind a fost vorba de apartenenta la o comuna, pentru ca n-a fost intotdeauna legata de Castranova.

Unul dintre motivele pentru care Puturi nu se poate desprinde de Castranova, asa cum diferite interese ii impulsioneaza pe unii membri ai comunitatii, ar fi bugetul insuficient al satului, care, dupa cum declara unul dintre consilierii locali din Castranova, Stefan Marinoiu, nu ar ajunge nici pentru eventualele salarii ale functionarilor publici.

In viitorul apropiat se pare ca aceasta rivalitate va da nastere unui conflict care poate fi evitat doar prin diplomatia autoritatilor implicate. Este vorba de amplasarea tirgului saptaminal pe care membrii administratiei vor sa-l infiinteze si care are doua locatii posibile: fie la fostul stadion din Puturi, fie la fostul SMS Castranova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS