22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGlumetul din fruntea primariei

Glumetul din fruntea primariei

Viceprimarului din Maglavit i s-a dus duhul de om hitru, mester la vorba si descretitor de frunti. Minati de treburi pe la primarie,oamenii poate ca nu pleaca intotdeauna cu problemele rezolvate, dar sigur mai uita de necazuri dupa ce stau la taifas cu Gheorghe Fintina. Asezat confortabil in fotoliu, viceprimarul nu este niciodata singur la birou, ci cu… „taticu’“. Mai precis, asezat in vitrina printre citeva carti care ii poarta semnatura, zimbeste larg din trei poze identice seful „ al mare“, adica al statului. „Inainte tineam pe perete fotografia lui Ceausescu, acum macar punem pe cine vrem noi. Eu tin in birou fotografia lui taticu’, ca doar nu degeaba sint presedintele organizatiei de partid!“, spune rizind vicele.

Locuitorii din Maglavit spun ca au incredere in nea’ Fintina, pentru ca intotdeauna a fost instarit, basca muncitor si poate din cauza asta nu-i da inima ghes sa se imbogateasca pe spinarea altora.

„N-am nevoie de inginerii! Nu sint sarac, ca pe vremea Raposatului eram sef de agromec si, daca era sa fie, mergeau si atunci invirtelile“, glumeste vicele. „Astia din familia mea nu am asteptat niciodata sa ne dea cineva bani. Copiii sint aranjati, baiatul meu are si el o afacere cu doua autobuze, deh, ca omu’ sarac;…mai am si doi nepotei, de doi si sapte ani…E bine!“.

Familist convins, Gheorghe Fintina glumeste si cind vine vorba despre casnicie:

„La nevasta esti contor, esti piatra de varza, esti orice. Mai ales ca mai sint si dus in casa, cum se zice pe la noi“.

Si pentru ca tot il cheama Fintina, vicele nu si-a facut numele de ris: pina acum are la activ noua fintini acasa si vreo 20 amenjate in Maglavit…. „Sa nu va inchipuiti ca sint facute de mine personal! Sint facute la initiativa si cu ajutorul oamenilor din comuna, desigur!“.

Viceprimarul Fintina nu isi face griji pentru viitor. El este convins ca va fi la fel de prosper si de bine dispus si dupa terminarea mandatului cind, spune el, se va apuca de zootehnie.

• Pagina realizata de Sorina STAICULESCU si Ana IANCU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS