Acasă Actualitate Stiri diverse

Stiri diverse

Posturi de directori de scoli din Olt – scoase la concurs

Peste 150 de posturi de directori ai unitatilor scolare din judetul Olt au ramas vacante dupa ce contractele fostilor ocupanti au expirat. Dintre acestea, 17 posturi sint de directori de gradinite, 109 – la scolile generale din mediul rural, 13 – la scolile cu clasele I-VIII din mediul urban si 17 posturi sint la licee si colegii. Inspectorul scolar general adjunct Toma Pruna a spus ca, pentru ocuparea acestor functii, dascalii trebuie sa fie titulari, sa aiba cel putin gradul 2 si minimum cinci ani vechime in invatamint. Acestia vor fi selectati dupa CV prezentat, oferta manageriala si dupa un interviu pe tema legislatiei scolare, iar aceste trei probe vor avea loc in perioada 4-22 noiembrie.

(A.M.A)

Centenar Stefan Odobleja

Manifestarile stiintifice, cultural-artistice si sportive, organizate cu prilejul Zilelor Liceului Pedagogic „Stefan Odobleja“, din Drobeta Turnu Severin, si a centenarului marelui savant s-au desfasurat in perioada 11-13 octombrie. Lansarea brosurii memoriale „O viata, un destin“, Balul bobocilor, sesiuni de comunicari pentru elevi, dezvelirea placii comemorative in satul savantului au fost numai citeva din manifestarile dedicate acestui eveniment. La mormintul lui Stefan Odobleja, din Drobeta Turnu Severin, au fost depuse coroane, iar luni vor fi premiati elevii cu rezultate bune, obtinute in diferite domenii de activitate in anul scolar. Medicul si fizicianul Stefan Odobleja, creatorul psihociberneticii si parintele ciberneticii generalizate, s-a nascut la 13 octombrie 1902, in casa unor tarani saraci si nestiutori de carte din comuna Izvorul Anestilor, judetul Mehedinti. A facut liceul la Drobeta Turnu Severin si facultatea la Bucuresti, ca bursier al Institutului medico-militar. Ca medic militar a activat in diferite garnizoane: Braila, Turnu Severin, Lugoj, Tirgoviste, Bucuresti, Dej.

(F.L.)

Canalizare noua pentru locuitorii din Brestei

Locuitorii cartierului craiovean Brestei vor scapa de baltile de pe strada, formate in urma ploilor din cauza sistemului de canalizare invechit. In zona respectiva a fost demarata o investitie de reabilitare a sistemului de canalizare, care va fi realizata cu fonduri RICOP. Sabina Dumitru, sef Serviciu investitii din cadrul Primariei Craiova, spune ca, pentru aceasta lucrare, au fost alocati 300.000 de euro: „Aceasta a fost suma primita, dar am reusit sa facem economii atunci cind am tinut licitatiile si valoarea proiectului a fost estimata la 5,8 miliarde de lei“. Conform conditiilor impuse la acordarea creditului, investitia trebuie finalizata in trei luni, adica pina la sfirsitul acestui an. Autoritatile locale considera insa ca termenul ar putea fi depasit din cauza conditiilor meteo nefavorabile, care ar putea determina intreruperea lucrarilor pe o perioada de timp.

(C.C.)

Exit mobile version