Acasă Actualitate Copiii au dat buluc la scoala pentru portia guvernamentala de brinza si...

Copiii au dat buluc la scoala pentru portia guvernamentala de brinza si biscuiti

Conform preconizarilor dinaintea inceputului de an scolar, in clasa intii erau asteptati, la Scoala din Cosoveni, doar 41 de elevi. Asta insemna ca erau suficiente doua clase, cu doua invatatoare incadrate.

„Din cauza programului guvernamental privind acordarea gustarii zilnice, ne-am trezit pe 16 septembrie, in prima zi de scoala, cu 57 de elevi inscrisi in clasa intii, peste jumatate dintre ei fiind copii de tigani. Cum nu formaseram decit doua clase, a trebuit sa repartizam 28 dintre ei la o invatatoare si restul de 29 la cealalta. Dar sint prea multi, depasesc maximul de 25 de elevi intr-o clasa, asa cum prevede legea, deci ar fi nevoie de infiintarea unei clase in plus si incadrarea inca a unei invatatoare“, a precizat prof. Silvia Marinescu, directoarea scolii.

„Trebuie sa vedem daca aceasta avalansa de elevi nu este doar temporara“

Invazia de elevi dornici sa afle tainele abecedarului, dar si sa infulece portia guvernamentala de brinza topita si biscuiti – inlocuitorii locali pentru corn si lapte – da batai de cap cadrelor didactice.

„Invatatoarele se pling ca au prea multi copii in clasa, mai ales ca o buna parte dintre ei sint tigani. Ideala ar fi infiintarea celei de-a treia clase, dar ISJ Dolj nu a acceptat pina acum aceasta varianta“, a mentionat inv. Florea Dinu, liderul de sindicat al scolii.

Conducerea ISJ Dolj s-a aratat insa deschisa catre infiintarea inca a unei clase la Scoala Cosoveni.

„Nu am fost informat pina acum ca la Cosoveni numarul elevilor din clasa intii este mai mare decit cel maxim admis. Daca directoarea va solicita, vom aproba infiintarea unei clase in plus si incadrarea unei invatatoare. Numai ca trebuie sa vedem daca aceasta avalansa de elevi nu este doar temporara si, intr-un viitor apropiat, sa fim nevoiti sa desfiintam noua clasa daca elevii vor renunta la scoala“, a declarat inspectorul scolar general al ISJ Dolj, prof. Constantin Busoi.

Exit mobile version