10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCartierul cu cele mai multe saloane pe... freza de locuitor

Cartierul cu cele mai multe saloane pe… freza de locuitor

De cind cu moda magazinelor si firmelor infiintate in apartamentele de la parterul blocurilor, mai tot omul gospodar si cu vedere la strada s-a apucat de un mic „bisnis“. Ca ar fi si pacat sa ai frumusete de apartament cu balcon „la trotuar“ si sa nu profiti! Unii isi fac „ferma“, altii – magazin cu de toate, altii – sifonarii, iar altii… frizerii. Cel putin aceasta a fost alegerea celor mai multi dintre locuitorii din Craiovita Noua, care este, de departe, cartierul cu cele mai multe frizerii pe metru patrat si… pe freza de locuitor. „Nici un bloc fara frizerie“ se pare ca este dictonul la care s-au blocat imaginatia si spiritul managerial al locuitorilor celui mai mare cartier din Craiova. Fie ca e „Claudia“, „Isabelle“ sau „Diana“ , rentabilitatea acestor saloane de coafura si cosmetica este sub semnul intrebarii. Numai clientii nu se vaita, ca au de unde alege: pretul mai mic, frizerita mai frumoasa si tunsoarea mai sic…

30.000 de lei tunsul! … Cu tot cu bacsis si nici macar nu trebuie sa iesi din blocul in care stai! Oferta este, sa recunoastem, irezistibila! Ti se pare ca nu-ti sta freza bine? Sari in papuci, arunci o pereche de blugi si un tricou pe tine si cobori la vecina de la parter. Nici macar nevasta nu se supara, pentru ca vecina are salon si in zece minute te face ferches si gata de iesit pe centru, in vazul lumii. Te-ai certat cu vecina? Nu-i bai! Exact linga blocul tau este alta frizerie si parca frizerita este si mai draguta…

Trei blocuri, tot atitea frizerii

Locuitorii cartierului Craiovita Noua nu au de ce sa-si plinga soarta podoabei capilare, pentru ca nu le creste lor parul atit de repede pe cit sint de multe frizeriile! Ori ca e Orizont, ori ca e Racheta, ori ca e Bigul Nou, zonele cartierului sint ticsite de asa-numitele „saloane de coafura si cosmetica“, in speta o camera de apartament, mai mare sau mai mica, amenajata cu citeva scaune, foarfeci si doi angajati, dintre care unul este de obicei fiica patroanei, prospata absolventa a cursurilor de la scoala profesionala.

Clientii sint multumiti: preturile sint mici, ca de cartier, frizeritele sint curatele, iar serviciile sint multumitoare.

„E bine cu multe frizerii aici, in cartier. Ce-mi trebuie sa ma duc in centru pentru cele citeva fire de par ale mele? Ma tund vizavi de blocul meu si cu asta basta!“, spune Moraru Constantin, unul dintre clientii fideli.

Numai patronii nu sint prea multumiti. Cu atit mai greu este de explicat frecventa alegerii frizeriilor ca idee de afaceri.

De exemplu, linga piata de la Bigul Nou exista trei frizerii insirate la parterul a trei blocuri alaturate.

„Concurenta este mare. Clientii ne aleg dupa calitatea serviciilor pentru ca preturile le avem toti la fel. Sint si zile bune, si zile rele. Dar afacerea merge totusi. Oricum, eu daca mi-as face frizerie, nu as amplasa-o in Craiovita. Sint deja mult prea multe!“, spune Maria Afrem, coafeza.

Pina cind micii investitori din Craiovita Noua vor iesi din criza de imaginatie si vor indrazni sa se aventureze si in alt fel de „bisnisuri“, cartierul va ramine o „oaza“ a frizeriilor. Judecind dupa acest aspect, poate ca o afacere cu succes garantat si cu capital modest ar fi… un atelier de ascutit foarfeci. De ce nu?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS