7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Stiri diverse

Un gorjean stabilit in SUA si-a cumparat biserica din Maramures

Un localnic din satul Calu-Paru, localitatea Borascu, stabilit de mai multi ani in America, a decis sa le faca un cadou deosebit fostilor sai consateni. El a achizitionat o biserica maramureseana din lemn, pe care o va amplasa in localitatea natala. „Este vorba de un credincios care a vrut sa faca ceva deosebit pentru satul in care traiesc inca bunicii sai. Omul a vrut neaparat o biserica din Maramures, care va fi adusa cu un mijloc de transport special pina in Gorj. Fiind stabilit de zeci de ani in Statele Unite, si-a permis toate aceste cheltuieli. Temelia pe care va fi asezata biserica a fost deja construita, iar noi vom face sfintirea“, a spus protopopul Vasile Vladoiu.

(C.C.)

Controale in restaurante

Comisarii Garzii Financiare Mehedinti au controlat, in seara de 8 octombrie, trei restaurante aplicind amenzi in valoare de 83 de milioane de lei. La SC FEN IMPEX, din Arginesti, administratorul a fost amendat cu trei milioane de lei, pentru lipsa caselor de marcat. La un control mai amanuntit, comisarii au descoperit ca societatea caza mai multe persoane, fara a poseda autorizatie in acest sens, eliberata de Ministerul Turismului, motiv pentru care au mai aplicat o amenda contraventionala, in valoare de 80 de milioane de lei.

(F.L.)

Reduceri de sectoare la Politia de Frontiera Mehedinti

Trei sectoare de pe raza de competenta a Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) Mehedinti vor fi restructurate. Anuntul a fost facut ieri, la Drobeta Turnu Severin, de catre seful Directiei Politiei de Frontiera Timis, comisar Constantin Daminescu, iar obiectivul acestei masuri este cresterea gradului de operativitate al unitatilor. Potrivit sefului IJPF Mehedinti, comisarul-sef Stefan Aranaciu, sectorul Vrancea va fi integrat celui de la Portile de Fier II, sectorul Hinova – la Drobeta Turnu Severin, iar sectorul Dubova va fi impartit de Svinita si Orsova. La inspectoratele politiei de frontiera Caras-Severin si Timis se vor reduce trei, respectiv patru sectoare.

(F.L.)

A XXII-a Conferinta Anuala de Medicina Fizica si Reabilitare

Lumea medicala craioveana gazduieste, in perioada 10-12 octombrie, a XXII-a Conferinta Anuala de Medicina Fizica si Reabilitare, ale carei lucrari se vor desfasura la Teatrul National din Craiova. Aceasta manifestare este organizata de Societatea Romana de Medicina si Recuperare si de Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova. Conferinta, la care participa peste 300 de medici din toata tara, are ca tematica „Patologia de tesut moale“, „Simpozion de protezare-ortezare“ si „Actualitati in Balneologie“. Pentru a informa participantii la conferinta asupra celor mai noi evolutii in domeniul terapiei medicamentoase si a aparaturii, medicii pot viziona o expozitie in paralel cu desfasurarea lucrarilor stiintifice, in foaierul Teatrului National.

(C.C.)

Miss vaca la Telesti – Gorj

Localnicii din comuna Telesti – Gorj vor alege duminica, in cadrul tirgului de animale, cea mai aratoasa vaca din sat. In cadrul tirgului, aflat la cea de-a cincea editie, vor mai fi organizate concursuri de calarie, intreceri sportive, precum si petreceri de la care nu vor lipsi micii si berea. La sfirsitul zilei va avea loc defilarea vacutelor, special pregatite pentru eveniment. Cea mai frumoasa dintre ele va primi din partea organizatorilor un premiu surpriza, dupa cum a declarat primarul Constantin Draghici.

(E.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS