10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSatenii din Bralostita si-au facut biserica

Satenii din Bralostita si-au facut biserica

Bralostita e comuna mare, cu sate multe, case risipite pe dealuri si cu oameni saraci. De cind se stiu, satenii din Ciocane si Racovita, doua sate aflate departe de centrul comunei, indiferent ca se duceau cu nunta, cu mortul, prin nameti sau pe vreme ploioasa, treceau peste citeva dealuri pentru a ajunge la biserica. Satui de atita umblet si coplesiti de neajunsurile batrinetii, oamenii au pus mina de la mina si s-au hotarit sa isi ridice o biserica intre sate, aproape de ei.

„Am vindut niste animale si am dat banii ca sa facem biserica aci, in sat. A dat fiecare cit a avut care are putere da mai mult, care nu… Pamintul l-a dat Nicolae Briac, locuinta pentru preot am dat eu, casa lui fiu-meu, iar cei de la primarie au zis ca o sa ne ajute. De zece ani n-am mai luat paste in biserica; majoritatea oamenilor sint batrini, unii sint bolnavi, nu mai pot sa mearga 12 km pe dealuri pina la biserica din Argetoaia. Nu va mai spun ce chin e sa treci cu mortul, mai ales daca e si iarna, peste dealuri ca sa il duci in biserica“, spune Ion Caramizaru.

Comitetului de sateni i s-au alaturat si „baietii de la 416“, beneficiarii Legii venitului minim garantat, care si-au pus puterea bratelor in folosul comunitatii. Viceprimarul din Bralostita, Constantin Troaca, a spus ca, pentru construirea viitoarei biserici, din bugetul local au fost deja alocate 60 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS