7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateExploatatiile agricole vor primi bani prin programul SAPARD

Exploatatiile agricole vor primi bani prin programul SAPARD

Ministerul Agriculturii si-a propus sa sustina anul viitor dezvoltarea de ferme agricole care sa indeplineasca toate cerintele europene de eficienta, standarde si calitate. Pachetul legislativ care va fi promovat de minister va tine cont si de derularea noii masuri din programul SAPARD, investitii in exploatatii.

Politica subventiilor va avea in atentie, in exclusivitate, exploatatiile agricole de la care se doreste practicarea unei agriculturi de performanta, si nu a uneia de subzistenta, cum se intimpla acum.

Ministerul isi pune mari sperante in privatizarea celor 503 foste IAS aflate in portofoliul Agentiei Domeniilor Statului, proces in urma caruia se doreste aparitia exploatatiilor agricole sustinute cu bani buni de programul SAPARD.

Micii proprietari de pamint, taranii, vor ramine, incepind de anul viitor, fara subventii de la stat si nu vor avea decit o singura varianta de supravietuire: asocierea si formarea unor ferme care sa permita exploatarea terenurilor in sistem organizat, cu tehnologii adecvate.

Spaima de asociere a micilor proprietari de terenuri este reala si a fost alimentata de-a lungul celor 12 ani de unii specialisti agricoli care au profitat de increderea proprietarilor si i-au lasat cu ochii in soare dupa recoltat.

Pentru ca traim la portile Balcanilor ne-am bucurat cind am distrus CAP-urile, forme de exploatatii agricole deja existente, si ne vom chinui multi ani de acum inainte sa reinfiintam ceea ce am distrus la presiunea omunitatii europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS