22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCabinet medical pentru saracii din Gorj

Cabinet medical pentru saracii din Gorj

Mitropolia Olteniei a demarat un amplu program de protectie sociala care vizeaza protejarea copilului, integrarea romilor in comunitate si construirea de asezaminte sociale. Pe baza acestui program vor fi deschise in curind in Tirgu Jiu o farmacie sociala si un cabinet medical pentru gorjenii cu probleme financiare. Acestia vor fi identificati cu ajutorul preotilor din localitati.

„Spatiul este deja amenajat in cladirea magazinului pentru obiecte bisericesti. Farmacia si cabinetul medical vor furniza medicamente si vor asigura consultatii pentru cei care nu-si permit acest lucru. Voluntariatul va sta la baza acestei activitati. Vom gasi, prin intermediul preotilor din parohiile din judet, oamenii care chiar au nevoie de aceste medicamente“, a spus protopopul Vasile Vladoiu.

19 familii de gorjeni primesc lunar ajutor din partea Mitropoliei

Un alt program derulat de Mitropolia Olteniei are ca parteneri si cofinantatori Agentia SUA pentru Dezvoltare Internationala si vizeaza prevenirea abandonului copiilor. 12 familii de gorjeni primesc lunar sprijin pentru a-si putea creste copiii. „Familiile primesc lunar aproximativ 50 de dolari pentru a se putea intretine. Banii sint transformati in alimente, haine sau materiale de constructii. Au fost selectate familiile cu risc de abandon care au fost convinse sa nu-si mai abandoneze copiii. Nu conteaza religia, rasa sau etnia. In ultimele trei luni, pentru judetul Gorj au fost alocati peste 1.700 de dolari“, a spus Georgeta Brinzan, coordonator de program din partea Protoeriei.

Coordonatorii programului spun ca vor incerca sa convinga cit mai multi voluntari din rindul preotilor, autoritatilor locale si studentilor, care sa-i ajute in aceste actiuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS