5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomania - lider regional in dezvoltarea pietei de carduri

Romania – lider regional in dezvoltarea pietei de carduri

Romania continua sa-si mentina pozitia de lider regional in Europa Centrala si de Est (ECE) din punct de vedere al cresterii numarului de carduri si conduce in clasamentul regional in privinta cresterii valorii tranzactiilor pe carduri Visa, conform rezultatelor raportate de Visa International la sfirsitul lunii iunie 2002.

Ca rata de crestere a numarului de carduri Visa, Romania este a doua ca importanta din ECE, dupa Rusia. In trimestrul al doilea al anului 2002, au fost emise 123.000 de noi carduri Visa, astfel incit 1.344.105 carduri Visa permiteau tranzactii fara numerar in Romania la sfirsitul lunii iunie. Cresterea de 89% de la an la an demonstreaza ca numarul de carduri Visa aproape s-a dublat din iunie 2001 pina in iunie 2002.

Romanii cheltuiesc tot mai intens pe carduri Visa. A fost inregistrata o crestere remarcabila a valorii cheltuielilor pe card (146%), comparativ cu perioada similara a anului trecut, cheltuielile atingind un volum de aproximativ 711,4 milioane USD. Romania este, astfel, tara cu cea mai rapida crestere din ECE in aceasta privinta (cu exceptia tarilor care pornesc de la un volum de sub zece milioane USD pe an). Cele 21.030.555 de tranzactii indica o imbunatatire excelenta a frecventei de utilizare a cardurilor, daca le raportam la cele numai 9.702.741 de tranzactii de la sfirsitul lunii iunie 2001.

Segmentul cardurilor de credit este un alt punct forte al pietei romanesti, care pune tara noastra intr-o pozitie superioara, desi inca este o piata in dezvoltare. Intre tarile din ECE, Romania are cea mai mare pondere de carduri de credit in totalul cardurilor Visa emise.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS