Acasă Actualitate CEC se transforma in societate bancara pe actiuni

CEC se transforma in societate bancara pe actiuni

Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) va fi reorganizata in societate bancara pe actiuni, dupa cum a hotarit saptamina trecuta plenul Camerei Deputatilor, prin adoptarea, pe articole, a proiectului de lege privind reorganizarea societatii.

Actul normativ a fost adoptat in varianta Comisiei de mediere la proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 61(2002 pentru modificarea Legii 66)1996 privind reorganizarea CEC.

Conform proiectului de lege, CEC atrage, pastreaza si fructifica economiile banesti in lei si in valuta ale persoanelor fizice, disponibilitatile banesti in lei si in valuta ale persoanelor juridice, efectueaza plati, schimb valutar si primeste sume spre consemnare.

Banii depusi de persoanele fizice la CEC, cu orice titlu, precum si dobinzile si cistigurile cuvenite pentru acestia sint garantate de stat. Acestia se restituie la cererea titularilor sau a reprezentantilor legali ai acestora. Drepturile de creanta asupra sumelor depuse, dobinzile si cistigurile sint imprescriptibile.

Sint scutite de taxe de timbru si orice alte taxe depunerile de economii, precum si dobinzile acordate persoanelor fizice de catre CEC, sumele reprezentind depunerile trecute pe numele mostenitorilor, actiunile judiciare, precum si orice alte acte in legatura cu activitatea CEC.

Exit mobile version