16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Stiri diverse

Spitalul Judetean Mehedinti nu a platit TVA in valoare de peste o jumatate de miliard

Comisarii Garzii Financiare Mehedinti au descoperit abateri grave, in cadrul controlului efectuat la spitalul judetean, pentru perioada 2001-30 septembrie 2002. Potrivit comisarului sef, Emil Ghelner, in acest interval spitalul judetean nu a evidentiat si platit TVA, in valoare de 505,9 milioane de lei. „S-au prezentat diferite motive. 489,9 milioane de lei a reprezentat TVA inscris pe facturile de livrari, neevidentiat insa in contabilitate, 52,9 milioane de lei-TVA neinscris, aferent operatiilor impozabile, respectiv livrari de energie electrica, apa-canal si alte servicii. Alte 59,3 milioane de lei, reprezentind TVA, recalculat de organele de control, aferent sumelor incasate in numerar, pentru diverse utilitati, prestate la diversi clienti. S-a calculat TVA, in cuantum de 12,8 milioane de lei, reprezentind TVA inscris pe facturi, in perioada 1 august-30 august 20002, cind spitalul s-a considerat neplatitor de TVA si s-au calculat majorari, in cuantum de 112,7 milioane de lei, precum si penalitati, in valoare de 18,5 milioane de lei“. Garda Financiara Mehedinti a aplicat in acest caz si o sanctiune contraventionala, in valoare de 15 milioane de lei.

(F.L.)

Batuta de fiul vitreg

Elena Mandache, de 55 de ani, a fost batuta de fiul sau vitreg in plina zi, pe una din strazile cartierului Tabaci. Femeia povesteste ca miercuri dimineata a venit din Predesti, sa-l roage pe fiul sotului sau sa o ajute la repararea casei. „Nici nu am apucat sa intru in curte. M-am intilnit cu el la poarta. Venea de la serviciu. Era si baut, ca le cam are cu bautura. Abia i-am spus ce treaba am, ca m-a luat la bataie. Dupa aia a turnat bautura pe mine, sa zica lumea ca am fost beata“, spune Elena. Femeia a fost salvata din miinile fiului de vecini. Asa cum spune Elena, Constantin nu a mai batut-o niciodata pina acum si chiar se intelegeau bine. „Nu stiu ce are cu mine, ca nu i-am facut nimic. Tata-sau a murit de un an, dar nu ne-am certat deloc de atunci“, se plinge Elena, nedumerita de bataia primita.

(S.S.)

Ciuperci improprii consumului

Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj va retrage de la comercializare sortimentul de ciuperci Ma Ling, produse in China. In urma analizelor efectuate la Centrul pentru incercare si expertizare LAREX, ciupercile taiate felii in saramura prezinta corpuri straine in continut, respectiv particule de nisip. De asemenea, sortimentul de capsuni in sirop Ma Ling contine colorantul alimentar E 124 Ponceau 4R, care nu este admis. Pina vor fi retrase din magazine, conducerea OJPC Gorj ii atentioneaza pe cumparatori sa nu mai achizitioneze respectivele produse.

(E.M.)

Doi braconieri au fost prinsi pescuind cu plase monofilament

Politistii de frontiera din cadrul sectorului Orsova au surprins joi in flagrant doua persoane, in momentul in care scoteau din fluviul Dunarea cinci plase de tip monofilament. Petre Dumitru, de 45 de ani, din municipiul Orsova, posesor al unei autorizatii de pescuit industrial si detinatorul celor cinci plase monofilament, era sprijinit in activitatea de braconaj de Stefan Florin, de 57 de ani, din aceeasi localitate. Acesta din urma nu avea autorizatie de pescuit. Cei doi sint cercetati, pentru savirsirea infractiunii de pescuit cu unelte interzise.

(F.L.)

Si mort, si cu griul luat

Politistii din comuna Vladaia, judetul Mehedinti, au fost sesizati joi ca autori necunoscuti au patruns in locuinta lui Branisteanu Stefan, de unde au sustras 400 de kilograme de griu. Acesta a decedat, in urma cu citeva saptamini, iar casa lui era nelocuita. In urma cercetarilor efectuate, autorul a fost identificat ca fiind Brebenaru Gheorghe, din aceeasi localitate. Acestuia i s-a intocmit dosar penal, pentru savirsirea infractiunii de furt calificat, urmind sa fie prezentat Parchetului de pe linga Judecatoria Vinju-Mare. Prejudiciul a fost recuperat in totalitate.

(F.L.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS