14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Kestii lumesti

Pisicile si ciinii din Marea Britanie se bucura din ce in ce mai mult de o viata de huzur oferita de catre stapinii lor, se arata intr-un recent studiu. Britanicii tind sa cheltuiasca din ce in ce mai mult pentru a-si rasfata animalele de casa, incercind sa le „umanizeze“. Pe linga mesele copioase si scumpe si cadourile de Craciun oferite acestor animale, studiul arata ca piata animalelor de casa a crescut cu 25% in ultimii cinci ani. Numarul proprietarilor de ciini a scazut in ultima decada, in timp ce exista un numar din ce in ce mai mare de posesori de pisici. Aceasta se datoreaza faptului ca oamenii au mai putin timp pentru a se ingriji de un ciine si a-l scoate la plimbare zilnic. Studiul arata ca numarul total al ciinilor si pisicilor este in descrestere in Marea Britanie, in schimb a crescut numarul posesorilor de pesti si pasari.

Un propietar de bar din Noua Zeelanda a lansat un concurs pentru gasirea femeii perfecte. Proprietarul spune ca femeia trebuie sa fie capabila sa ridice un gard, sa stringa finul si sa pregateasca oile pentru tuns. Noua zeelandezul spune ca are nevoie de o femeie potrivita pentru stilul de viata specific unei ferme din sudul tarii, insa apreciaza ca este foarte greu de gasit o femeie perfecta. Pina acum, la acest concurs s-au inscris 14 femei, care vor avea ca probe: schimbarea unui cauciuc de la masina, instalarea unei prize, remorcarea unui trailer plin de baloti cu fin.

O cercetatoare canadiana spune ca rapirea pamintenilor de catre extraterestrii poate fi o experienta placuta. Antropoloaga Krista Henriksen spune ca studiile sale despre cei care au pretins ca au fost rapiti de extraterestii arata faptul ca „omuletii verzi“ sint destul de amabili si simpatici. Acestia le spun oamenilor ca ei nu sint singuri, ca ei sint speciali si ca au fost alesi pentru un scop. Cercetatoarea a studiat 60 de barbati si femei care au sustinut ca au avut intilniri apropiate cu extraterestii. Multi dintre ei si-au amintit ca omuletii le-au spus ca lumea are probleme grave, dar ca au fost alesi sa intreprinda ceva in legatura cu acest fapt. Numai anul trecut, in Canada au fost raportate 375 de cazuri de imagini ale OZN-urilor. Desi cercetatoarea canadiana este destul de sceptica in legatura cu rapirea, ea spune ca acest fenomen nu trebuie ocolit. „Un studiul atent al celor ce pretind ca au avut astfel de intilniri cu extraterestii ne ofera o mai buna intelegere a cine sintem“, adauga Krista Henriksen.

Indragostitii care se saruta si se alinta in parcurile publice din India vor fi amendati sau, in cel mai rau caz, vor face inchisoare. Cuplurile care vor fi gasite sarutindu-se sau imbratisindu-se in parcurile din Bombay sint nevoiti sa plateasca o amenda de 25 de dolari. Cei care nu au bani vor fi pusi impreuna in celulele politiei. Cotidianul Mid Day relateaza ca numarul politistilor care vor patrula prin parcuri pentru a supraveghea cuplurile s-a triplat. Ofiterii in civil vor spiona cuplurile de indragostiti, iar apoi vor alerta colegii lor in uniforma pentru a lua masuri. Inspectorul politiei precizeaza ca institutiile statului nu au nimic impotriva acestor cupluri, insa au primit numeroase plingeri din partea locuitorilor. Cei mai scandalizati sint in special cetatenii virstnici si copiii.

Tinerii considera gatitul un lucru stimulativ si erotic, se arata intr-un recent studiu. Aproape 10% dintre tinerii cu virste cuprinse intre 18 si 35 de ani au gatit goi cu partenerul, in timp ce 60% dintre ei considera gatitul foarte senzual. Psihologul Colin Gill spune ca, pe masura ce consumul de produse din est este in crestere, din ce in ce mai multi oameni petrec un timp relaxant in bucatarie si folosesc mincarea ca un instrument social foarte eficient. Numai 7% dintre tineri poarta un sort in bucatarie si numai 4% folosesc un facalet. Declinul in folosirea sortului reprezinta o schimbare esentiala in obiceiul culinar al natiunii britanice. Sortul este considerat reprezentativ pentru generatia vistnica si conservatoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS