21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFost chiosc, actuala groapa si viitoare oaza de verdeata!

Fost chiosc, actuala groapa si viitoare oaza de verdeata!

Autoritatile locale craiovene au declarat razboi in urma cu aproape un an chioscarilor care-si amplasasera „bisnis-ul“ pe conductele de utilitati publice ale orasului. Batalia s-a terminat insa cu o remiza. Dupa ceva praf propagandistic aruncat in ochii contribuabililor si doua victime – chioscuri situate in zona Spitalului de Urgenta Craiova – spiritele s-au calmat si demolatorii si-au luat o scurta vacanta, de mai bine de o jumatate de an.

Chioscurile, ilegale sau legale, amplasate sau nu pe conducte, au ramas cuminti la locul lor, sperind ca zilele amenintatoare trecusera. N-a fost insa asa.

La sfirsitul verii, instinctul razboinic s-a trezit din nou in alesii locali, care au luat taurul de coarne si buldozerul de lama si s-au hotarit sa termine cu chioscurile naravase! Victime s-au dovedit a fi din nou doua constructii amplasate linga acelasi Spital de Urgenta. Ca orice minune, nici noua batalie nu tinu mai mult de trei zile, dar urmele trecerii demolatorilor au ramas vizibile pina astazi, adica de aproape doua luni.

Aici va fi spatiu verde, cind va fi!

Pe locurile pe care pina acum mai bine de o luna se aflau cele doua chioscuri au ramas doua gropi imense pe fundul carora se zareste marul discordiei – conductele de utilitati publice. Printre gropi, al caror aspect estetic este irezistibil, se unduieste gratios o punte metalica, aceasta asigurind legatura intre trotuar si circiumioara de cartier. Si pe puntea cu pricina se unduiesc si mai gratios obisnuitii localului.

Pina acum, exercitiile de echilibristica n-au facut nici o victima, nici un client nu s-a aratat dornic sa imbratiseze tevile de pe fundul gropilor! Din pacate insa, pe linga cele doua gropi se desfasoara un comert agroalimentar destul de intens, iar numarul persoanelor care risca sa-si fringa gitul strabatind zona este destul de mare. Ca sa nu mai vorbim din nou de estetica!

Zilnic, in zona se pot zari citiva muncitori care forfotesc de zor pe linga gropile cu pricina, parind a avea un scop precis.

Conform autoritatilor publice, lucrarile au totusi un scop precis, un final asteptat, dar imprevizibil.

„Au fost probleme la conductele de termoficare, n-ati vazut? Cind ati trecut ultima oara pe acolo? Se lucreaza! Este treaba celor de la termoficare si n-as putea sa spun cind se va termina totul. Oricum, acolo va fi spatiu verde!“, spune Dan Dobrescu, inspector al Serviciului de disciplina in constructii din cadrul Primariei Craiova.

Acum, daca lucrurile au fost lamurite, nu mai ramine decit de astupat gropile si plantat panselute! Cind, la primavara, dupa ce trece zapada si scapam de gropi. Doar de cele doua!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS