10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTona de lemne costa 15 euro

Tona de lemne costa 15 euro

La Carbunesti si Ticleni s-a trecut de la sobele pe gaze, la cele pe lemne

Unii dintre locuitorii oraselor Tirgu Carbunesti si Ticleni au renuntat la incalzirea cu gaze si au trecut la cea cu lemne din cauza cheltuielilor tot mai mari la intretinere. Cei care aveau sobe pe gaze au scos arzatoarele si au inceput sa isi cumpere lemne. In acest fel, caldura va veni la sigur, daca vor exista, bineinteles, si bani pentru achizitionarea lemnelor. Incalzirea cu lemne va duce si la scaderea facturii la intretinere. In acest an, Directia Silvica Gorj a alocat o ratie de 100.000 de metri cubi de lemne, pretul unei tone de lemne fiind de 15 euro.

Numar dublu de cereri la Tirgu Jiu

Gorjenii care vor sa achizitioneze lemne trebuie sa depuna cereri la ocoalele silvice sau la primarii. Florin Tufis, inginer in cadrul Directiei Silvice Gorj, a spus: „Pina in prezent s-au dat catre populatie 65.000 de metri cubi de lemne: „Spre deosebire de ceilalti ani, in 2002 s-a inregistrat o crestere a numarului de cereri. Acest lucru se intimpla din caza faptului ca foarte multi cetateni renunta la incalzirea cu gaze si apeleaza la lemne, fiindca sint mult mai ieftine. Cele mai multe cazuri de acest gen se intilnesc in orasele Carbunesti si Ticleni“. La Primaria Tirgu Jiu au fost depuse pina acum 170 de cereri pentru lemne, adica dublu fata de anul trecut.

Primaria are la dispozitie arborii taiati de pe domeniul public, lemnele urmind sa fie date numai celor care beneficiaza de ajutor social, in cazul in care exista solicitari. De asemenea, cantitatea de lemne repartizata se va face in functie de numarul de membri ai familiei solicitantului. Prin hotarire de consiliu local s-a stabilit ca fiecarui membru al familiei solicitante ii revine o cota de 0,250 metri cubi de lemne.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS