Acasă Actualitate Stiri diverse

Stiri diverse

Brutariile fara licenta vor fi inchise

Inspectorii de specialitate din cadrul Directiei Generale pentru Agricultura si Industrie Alimentara (DGAIA) Dolj au inchis in ultimele zile doua patiserii din Piata Centrala din Craiova si o brutarie din cartierul Valea Rosie, pentru ca unitatile nu detineau licente de fabricatie conform OUG nr.45/1995. Este vorba despre SC FILLI PRODUCT SRL, SC PIRVULESCU SNC, respectiv SC VEROPAN SRL. Controalele pe linia licentelor de fabricatie vor continua si saptamina viitoare. Inspectorii vor verifica toate brutariile din oras pentru a le depista pe cele care folosesc coloranti sintetici extrem de toxici la piinea neagra. Verificarile sint ordonate de Ministerul Agriculturii, care s-a sesizat dupa ce, in mai multe localitati din tara, a aparut pe piata piine neagra falsificata cu coloranti.

(B.G.)

„Carta asiguratului“, de la medicii de familie din Gorj

Casa de Asigurari de Sanatate Gorj distribuie, prin intermediul medicilor de familie, medicilor de specialitate si stomatologilor, „Carta asiguratului in sistemul asigurarilor sociale de sanatate“ . Materialul cuprinde informatii cu privire la sistemul asigurarilor de sanatate din Romania, la drepturile si obligatiile asiguratilor si se distribuie gratuit.

(C.C.)

Sezon deschis la motorina gratuita

In Dolj a inceput, in urma cu doua zile, distribuirea gratuita a motorinei pentru agricultori, prevazuta in OUG nr.106/2002. Agricultorii au la dispozitie 6.690 de tone de combustibil distribuit la statiile SNP Petrom din judet si vor beneficia de 45,2 litri pentru fiecare hectar de cultura infiintata, fara a plati TVA sau alte taxe specifice. Distribuirea motorinei este conditionata de achizitionarea de saminta certificata calitativ. Pentru aceasta, beneficiarii sau persoanele imputernicite trebuie sa prezinte o adeverinta tip eliberata de DGAIA, pe baza certificatului de calitate pentru seminte. Perioada pina la care se poate ridica motorina expira pe 15 octombrie.

(B.G.)

Orsovenii din blocul California ar putea fi mutati la Toplet

Peste 100 de persoane, care locuiesc in blocul California, din municipiul Orsova, va trebui sa paraseasca acest imobil, care va intra in renovare. In acest scop, au fost alocate sapte miliarde de lei, iar actualele garsoniere, in care traiesc citeva zeci de familii de romi, vor fi transformate in apartamente, cu baie si bucatarie proprii. „Blocul este intr-o stare deplorabila si intra in reabilitare prin ANL. Problema va fi mai complicata in ceea ce priveste mutarea acestor locatari. Am discutat cu reprezentantii Primariei Toplet, care ne-ar putea pune la dispozitie un camin, unde sa mutam aceste familii. O parte dintre locatari isi vor cauta o locuinta, probabil, in alta parte. Daca nu se va putea, se va lucra pe etape, se va reabilita o parte a cladirii, iar locatarii vor fi mutati in cealalta parte“, a spus Eugen Coifan, viceprimarul municipiului Orsova. Din cele aproximativ 200 de solicitari de acordare a unei locuinte, municipalitatea orsoveana ar putea rezolva jumatate. „Mai avem un bloc, in constructie, pe care il vom finaliza in luna aprilie 2003 si un imobil, cu doua etaje, cu aceeasi destinatie. Ar mai fi blocul ACH, care trebuie si el renovat, astfel ca am putea rezolva o mare parte din cereri“, a mai spus Eugen Coifan.

(F.L.)

Rotunda – cea mai prost gospodarita comuna din Olt

Concursul pentru alegerea celei mai frumoase comune din judetul Olt, organizat la initiativa consiliului judetean si a Inspectoratului de Protectie a Mediului, s-a terminat. In mod neasteptat, nici o comuna nu a fost indeajuns de bine gospodarita incit sa obtina premiul intii, adica 600 de milioane de lei. Lupta pentru locurile urmatoare a fost apriga, comuna Babiciu adjudecindu-si „argintul“ si jumatate de miliard de lei. „Bronzul“ a revenit comunei Bucinisu, care va primi 300 de milioane de lei. Rotunda a fost desemnata drept cea mai prost gospodarita comuna din judet. Toate sumele oferite ca premii de Consiliul Judetean Olt vor intra in vistieria cistigatorilor dupa rectificarea bugetului din aceasta toamna. Pentru a incuraja competitia si pe competitori, presedintele CJ, Marin Ionica, a promis pentru anul viitor marirea sumelor care vor fi oferite ca premii.

(M.M.)

Exit mobile version