13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateValul de disponibilizari a ajuns si la ALTUR Slatina

Valul de disponibilizari a ajuns si la ALTUR Slatina

Aproximativ 54 de persoane de la SC ALTUR SA Slatina, a treia societate de stat profitabila din judetul Olt, au fost trecute pe „lista neagra“ a disponibilizatilor. Cifra a fost comunicata Agentiei de Ocupare a Fortei de Munca (AOFM) Olt in urma cu trei saptamini de catre conducerea societatii slatinene. Directoarea AOFM Olt, Maria Puscas, a spus ca masura de restructurare a fost impusa de unele refuzuri de comenzi primite de ALTUR de la citeva firme straine. Societatea slatineana a trebuit sa-si revada structura de personal. La rindul sau, managerul general al SC ALTUR SA Slatina, Gheorghe Nitu Rizea, a declarat:

„Trecerea in somaj a 54 de persoane din rindul angajatilor nostri s-a facut ca urmare a intentiei de crestere a gradului de profesionalism in rindul muncitorilor. Fiecare hotarire de trecere in somaj s-a luat in urma unor examene stricte, care au fost notate cu punctaje. Cine nu a indeplinit punctajul minim a fost trecut «in rezerva». (…) Noi avem contracte cu firme importante din lume, precum BMW, Fiat sau Mercedes si nu ne putem permite sa lucram de mintuiala“.

Directorul societatii slatinene a precizat ca procesul de disponibilizare va continua pina la sfirsitul anului in curs. Persoanele disponibilizate de ALTUR vor primi somaj, in functie de vechimea in uzina, adica timp de sase, noua sau 12 luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS