16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTatal si fiica evacuati vor avea un acoperis deasupra capului

Tatal si fiica evacuati vor avea un acoperis deasupra capului

Locatarii imobilului cu numarul 20 din strada George Enescu din Craiova au fost evacuati in urma cu noua zile, de catre noul proprietar, Yahya Jalal Kh. Al-Hidmi. Mariana Centea si Ioana Badescu, doi dintre fostii locatari, au reusit, de bine, de rau, sa gaseasca un loc unde sa isi duca la adapost lucrurile aruncate in strada de executorii judecatoresti. Din pacate, nu aceeasi soarta a avut-o Ion Spataru, care a dormit de atunci pe canapeaua asezata pe trotuar. In cele din urma, autoritatile locale au reactionat la drama barbatului si a fiicei sale de 19 ani, ramasi pe drumuri.

„Am muncit 26 de ani la Apele Romane, am fost disponibilizat si acum am ramas si fara acoperis deasupra capului. Imi cresc singur fetita de 19 ani. Este o minune de copil, desteapta, cu nenumarate diplome la olimpiadele de limbi straine, matematica, romana. Ce fac eu cu copilul asta acum? Ce viitor ii ofer, unde mai invata? Sint distrus! Lucrez pe taxi ca sa putem trai amindoi. Acum tocmai ma straduiam sa string un milion jumate sa isi cumpere manuale si caiete. De unde sa avem noi bani pentru alta locuinta?“, plingea cu o saptamina in urma Ion Spataru.

De cind a fost evacuat, barbatul a continuat sa faca taxi, pentru a cistiga macar banii pentru mincare. In acest timp, vreun prieten sau vreo ruda aveau grija de lucrurile ramase in strada, linga poarta inchisa cu lacat a cladirii care a insemnat timp de multi ani pentru Ion si fiica lui, acasa. Eliza a inceput scoala sub semnul incertitudinii, ingrozita de gindul ca nu va putea sa isi termine studiile, rusinata in fata prietenilor si a colegilor. Fata dormea provizoriu pe la rude si prieteni.

Tatal si fiica nu vor sa se desparta

In cele din urma, Ion a ajuns la primarie, in audienta. Viceprimarul Antonie Solomon a fost impresionat mai ales de soarta Elizei, fata care visa, pina sa fie evacuati, la urmarea unei facultati si cladirea unui viitor.

„I-am vazut diplomele la olimpiade. Este intr-adevar un copil istet. O sa incerc sa ii ajut. Fetei cred ca ii pot gasi un loc la camin, iar pentru tata vom pune la dispozitie o camera la Grupul Scolar de Constructii“. Propunerea autoritatilor a fost primita cu reticenta de cei doi membri ai familiei Spataru, care doreau cu orice pret sa ramina impreuna. „Avind in vedere acest lucru, am vorbit deja sa inchiriez pe un an un apartament in cartierul Rovine, totul pe banii mei, unde sa stea cei doi, macar pina cind fata va termina scoala si se va gasi alta solutie. Cei doi sint trecuti pe lista de evacuati. Sa vedem ce se rezolva cu locuintele sociale“, a spus Antonie Solomon.

Ieri, o masina a Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL) a transportat mobilele si lucrurile familiei Spataru spre depozitare, in una dintre camerele institutiei. „O parte le-am depozitat la noi, in cladirea cu baile comunale, iar o parte le-am dus cu masina noastra la Predesti, unde locuiesc parintii domnului Spataru“, a spus Paula Maxut, agent administrare fond locativ in cadrul RAADPFL.

Ion Spataru si fiica sa au obtinut un an de viata linistita, un an de ragaz in care trebuie sa isi caute o alta locuinta. Asta in cazul in care autoritatile locale nu vor reusi sa gaseasca o solutie si sa ii ajute inca o data.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS