11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomanesti fashion - colectia toamna-iarna!

Romanesti fashion – colectia toamna-iarna!

Veni si toamna! Frunza porni a rugini, copiii plecara pe la scoli, bunicii palizi prinsera guturai si soarele incepu a boli. Din garderoburi disparura, rind pe rind, palariile de pai cu flori pastelate, bluzele vaporoase de voal si sandalele impletite din snururi subtiri de piele. „Si eu cu ce ma imbrac acum? Puloverele de toamna trecuta s-au demodat, paltonul de lina l-au mincat moliile de vechi ce era, ca-l port de trei anotimpuri, iar pantofii pe care trebuia sa mi-i cumpar i-ai dat tu pe muraturi!“. „Lasa, mama, nu-ti face inima rea, ca mergem in tirg, la Romanesti, si ne imbracam, vorba tiganului, de necherman! …Mi-a spus mie vecina ca au scos deja de la sac…colectia de toamna-iarna!“

A aparut colectia toamna-iarna! Nu in magazine si nici in galantarele marilor case de moda. Acolo inca se duc lupte cu lichidarea stocului de marfa varatica, batalie dusa cu arme redutabile, clientii capitulind in corpore in fata afiselor lipite in vitrine: „Reducere!“, „50%“, „Orice produs la 200.000 de lei!“.

Chiar si asa insa, conationalii tuciurii din tirgul Romanesti fac concurenta acerba oricarui magazin, oricit ar fi el de aprovizionat si nepretentios la preturi. Si cum din saci au fost deja scoase la lumina zilei de toamna piese de rezistenta din „colectia“ anotimpului abia inceput, nu-i chip sa mai tii numarul celor care bintuie zilnic printre muntii cu haine, in cautare de lucruri care sa le aduca aer nou in sifonierul cu miros de naftalina.

„Nu te uita la pret, ca-i noua! Vazusi tu geaca de-asta in magazine? Nici n-o sa vezi! Uite-te la dos, n- are nici o cirpitura. Hai, da o suta si ia-o, sa fie de saftea! Daca nu, las-o jos sa se uite altii la ea, ca n-am timp de pierdut!“

Tigacile isi umfla plaminii, laudindu-si marfa si preturile, cautind rime si cuvinte rasunatoare care sa rasuceasca privirile spre ele si sa dea ghes miinilor clientelei la cotrobaiala spornica prin vrafurile de toale si pantofi scilciati.

Ce e bun e pus de-o parte… pe umerase, sau impachetat pe mese! „Uita-te frumos si n-o vrasuli, ca le gasisi chitite!“.

Rasteala avetizeaza deja clientul ca marfa e „cu pretentii“….la fel si pretul.

Geci, ghete, cizme, pulovere…lucruri vechi pentru o toamna noua

Puloverele si ghetele au inlocuit de mult marfa de vara, inca la primele grade cazute de pe scara termometrului. La 100.000 de lei, putin sub sau putin peste, te aranjezi cu o geaca destul de zdravana, cu cusaturi sanatoase si inca la moda. Ce sare peste suta deja intra la capitolul „necherman“ si poate sa poarte chiar nume „de firma“ pe eticheta.

Colectia de incaltaminte este, de asemenea, extrem de generoasa in sortimente, culori si modele, cuprinzind de la pantofi „ultimul racnet“, aproape noi, pina la exemplare atit de „obosite“ incit chiar si o restaurare completa nu ar fi decit o cheltuiala nejustificata si complet ineficace. Sa nu va asteptati ca vinzatorul sa va impartaseasca parerea!

„Ia-l, ca-i bun! Ce are pantoful asta? E numai putin prafuit si adinciturile astia sint de la sac, ca ii adusaram inghesuiti! Dai o data cu crema si zici ca-s noi! I-ai ca, iete, se pusa frigu’ si miine, poimiine ninge si te gaseste in tirlicii astia de-i ai in picioare!“

Colectia toamna-iarna din tirgul Romanesti cuprinde vrute si nevrute. Secretul este ca niciodata sa nu pleci cu vreun gind de acasa si cu lista batuta in cuie: vrei pantofi?…sigur o sa-ti gasesti o geanta; vrei palton?…te procopsesti cu un pulover si o palarie sic; cauti disperat o pereche de pantaloni?….da’ camasa asta si cu tricoul ce au?….A, si nu uita sa iti platesti la timp asigurarile medicale!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS