Acasă Actualitate Stiri diverse

Stiri diverse

Apa potabila la cismelele publice

Desi pe cismelele publice din Craiova se mai zaresc avertismente cu „apa nepotabila“, trecatorii pot sa-si potoleasca setea fara nici un risc. Conform ultimelor analize efectuate saptamina trecuta s-a constatat ca la toate cele 14 fintini publice din oras apa este buna de baut. „Au existat unele probleme luna trecuta din cauza precipitatiilor abundente, dar acum analizele efectuate au demonstrat ca apa este potabila si ca se poate consuma cu incredere“, spune Ilie Badescu, directorul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ Craiova. Autoritatile locale intentioneaza sa reamenajeze cismelele publice din oras care nu au mai fost renovate de foarte mult timp. „A fost deja facut un proiect in acest sens, dar el trebuie supus aprobarii consiliului local. Inainte de demararea lucrarilor, oricum trebuie facut un studiu de fezabilitate“, spune Ilie Badescu. Reabilitarea acestor fintini ar putea permite controlarea permanenta a calitatii apei chiar de la izvor.

(C.C.)

Policlinica Electroputere si-a schimbat proprietarul

Ambulatoriul de specialitate Electroputere a trecut luna aceasta din componenta Spitalului Clinic nr.1 in cea a Spitalului Clinic Municipal „Filantropia“ din Craiova. Dr. Alexandru Stoenescu, directorul adjunct al Spitalului „Filantropia“, a declarat ca preluarea fostei policlinici a Uzinei Electroputere face parte dintr-un program mai amplu de restructurare a spitalelor municipale care vor trece, incepind de luna viitoare, in administrarea consiliilor locale. „Spitalul nostru a preluat in cadrul ambulatoriului de specialitate fosta Policlinica Electroputere pe 1 septembrie, printr-un protocol incheiat cu Spitalul Clinic nr. 1, urmind ca in cel mai scurt timp sa se realizeze restructurarea, inclusiv reamplasarea unor sectii cum ar fi cele de chirurgie si boli profesionale“, a precizat Stoenescu. Acesta a mai spus ca modificarile nu vor afecta personalul angajat din sectiile amintite: „In nici un caz nu se vor face disponibilizari, Spitalul «Filantropia» fiind in prezent sub standardele stabilite de Ministerul Sanatatii si Familiei in ceea ce priveste numarul de cadre medicale“.

(S.T.)

Pica frunza, rasare copacul!

O data cu venirea toamnei, autoritatile locale s-au gindit la o mai buna oxigenare a creierelor craiovenilor. Nu este vorba de achizitionarea vreunui depoluator minune care sa ajuta la refacerea stratului de ozon, ci de o metoda clasica de improspatare a aerului citadin. Inarmati cu lopeti, cazmale si greble, mai-marii urbei vor trece la plantat de pomisori pentru sporirea zonelor verzi din oras. Si pentru ca precedentul a fost deja creat anul trecut, cind angajatii primariei si-au aratat muschii in fata mladitelor tinere, actiunea va fi un simplu exercitiu fizic.

Zona aleasa pentru plantare este Parcul Cornitoiu, iar copacii vor fi alesi in functie de rangul si de forta plantatorului. Ca doar nu oricine poate planta un stejar! Ilie Badescu, directorul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ Craiova, spune ca plantarile nu vor putea incepe decit atunci cind toamna isi va intra cu adevarat in drepturi: „Cind va pica frunza, vom planta copacii!“ Daca asa spune mama natura…

(C.C.)

Mischie indeamna satenii sa taie padurile

Seful PSD Gorj, Nicolae Mischie, a declarat ca pentru a se rezolva problema incalzirii, in orase s-a inceput revizia la mai multe centrale si au fost montate citeva microcentrale de bloc. In ceea ce priveste asigurarea cu lemne in mediul rural, Nicolae Mischie a fost foarte transant: „Au primit padurile, le are toata lumea. Sa puna mina sa le taie si sa faca focul“.

(E.M.)

PSD Gorj face alianta cu PNL

Partidul Social Democrat, filiala Gorj, a declansat negocierile pentru semnarea unui protocol de colaborare cu filiala judeteana a PNL. Nicolae Mischie a declarat ca initiativa le-a apartinut liderilor PNL Gorj si ca a fost de acord ca in urmatoarea sedinta a partidului sa se puna in discutie si semnarea unui document de colaborare. Seful PSD Gorj a mai afirmat ca nu va semna protocolul cu PUR pina cind liderii acestui partid nu isi vor cere public scuze fata de conducerea tarii.

(E.M.)

Consilierului prefectului i s-a mucegait cornul

Dupa ce a stat opt zile „sechestrat“ in biroul lui Eugen Georgescu, consilierul prefectului de Dolj, cornul de proba s-a mucegait. Autoritatile locale au vrut sa vada cita vreme rezista produsele de panificatie in conditii de depozitare similare celor din scoli. Rezultatul a fost multumitor: „cornurile au termen de garantie trei zile; dupa ce le-am tinut patru zile in sertar, analizele au fost bune. E drept ca, dupa ce au stat opt zile depozitate in sertar, unele cornuri s-au mucegait, si acest lucru pentru ca toate au fost puse intr-o punga si, oricum, era de asteptat ca dupa opt zile sa nu mai fie bune de consumat“, a spus Eugen Georgescu.

(F.E.)

Monumentul din Cernele va fi stramutat

Exasperate sa tot vada monumentul eroilor din primul razboi mondial, amplasat la Cernele, plin de rufe puse la uscat, autoritatile craiovene au decis stramutarea acestuia. Monumentul va fi reamplasat in curtea scolii din Cernele, unde va fi ingrijit, asezat la vedere si departe de izmenele tiganilor care il foloseau pe post de … fringhie de rufe!

(F.E.)

Exit mobile version