21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Stiri diverse

Substatiile Serviciului de Ambulanta Gorj functioneaza fara medici

Serviciul de Ambulanta Gorj are sase substatii in judet, in localitatile Carbunesti, Novaci, Rovinari, Turceni, Motru si Bumbesti-Jiu. Nici o substatie nu are insa medici specializati pe medicina de urgenta, interventia fiind facuta doar de cadrele medicale medii de pe ambulante. In aceste conditii, echipajele substatiilor nu pot fi solicitate la urgente majore. „In bugetul din acest an nu a fost prevazuta angajarea unor medici. Speram sa facem acest lucru anul viitor si fiecare substatie sa angajeze cite doi medici de specialitate“, a spus Ana Duma, sefa Serviciului de Ambulanta Gorj.

(C.C.)

Consiliul Local Caracal a preluat centrala termica de la ROMVAG

Consiliul Local Caracal a preluat la sfirsitul saptaminii trecute centrala termica care se afla in patrimoniul societatii ROMVAG, din aceeasi localitate. Primarul orasului, Gheorghe Anghel, a spus ca s-au obtinut toate avizele, iar de la inceputul lunii octombrie, cei 25 de salariati ai centralei vor deveni angajati ai primariei. Se urmareste astfel asigurarea in bune conditii a furnizarii agentului termic catre populatie. Primarul a adaugat ca aceasta preluare ar putea duce si la o usoara ieftinire a caldurii. El a mai spus ca s-au facut demersuri pentru efectuarea de lucrari de reparatii la reteaua de conducte care asigura transportul agentului termic, prin intocmirea unor proiecte cu finantare cu fonduri PHARE, la care se asteapta un raspuns spre sfirsitul anului.

(A.M.A.)

Inspectorii OJPC Gorj nu au criterii de verificare a rechizitelor scolare

Inceperea unui nou an scolar a determinat conducerea Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj sa demareze o actiune locala de verificare a agentilor economici care comercializeaza rechizite scolare si uniforme. „Am mers la magazinele de papetarie si am gasit caiete subtiri cit o scrisoare, dar si de 100 de file. Nu exista norme in acest domeniu care sa stabileasca niste criterii. In ceea ce priveste calitatea hirtiei, putem spune ca s-a constatat un progres“, a spus Ion Tudor, seful OJPC Gorj.

(C.C.)

Nu mai sint bani pentru medicamente

Conducerea Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Gorj asteapta rectificarea bugetara pentru suplimentarea fondurilor destinate decontarii retetelor eliberate de farmacii in ultimul trimestru al acestui an. Pentru trimestrul IV, Casa de Asigurari are nevoie de 30 de miliarde de lei, iar in prezent mai are fonduri de doar zece miliarde de lei. „La acest capitol avem o problema pentru ca banii pentru medicamente s-au cam terminat. Speram sa primim diferenta de fonduri la rectificarea bugetara, bani cu care sa decontam retetele eliberate de farmacii“, a spus Speranta Vina, presedinta CAS Gorj.

(C.C.)

464 de ani de atestare documentara a Caracalului

Aceasta saptamina a debutat in municipiul Caracal din judetul Olt in straie de sarbatoare. Localnicii au deschis ieri oficial sarbatoarea Zilele Caracalului ocazionata de implinirea a 506 ani de atestare documentara a judetului Romanatiului, a 464 de ani de la aparitia primului document care atesta existenta orasului Caracal si a opt ani de la intrarea localitatii in rindul municipiilor. Cu aceasta ocazie, primaria impreuna cu institutiile de cultura din zona au pregatit diverse manifestari artistice, simpozioane, lansari de carte si un concurs de desene pe asfalt pentru copiii din Caracal. Pe 20 septembrie va avea loc si Festivalul de muzica usoara „Radu Serban“, aflat la cea de-a IX-a editie si care va dura doua zile.

(A.M.A.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS