8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Stiri diverse

Muncitorii de la RULMENTI Slatina – pasuiti la plata intretinerii

In urma unei sedinte desfasurate joi la sediul Prefecturii Olt s-a decis ca plata facturilor curente ale salariatilor de la RULMENTI Slatina sa fie aminata pe o perioada determinata deocamdata. La intilnire au fost prezenti prefectul Marin Diaconescu, directorul intreprinderii slatinene, Victor Barbu, liderii Sindicatului Liber din cadrul fabricii, precum si presedintele Blocului National Sindical, Matei Bratianu. Potrivit afirmatiilor prefectului Diaconescu, acest lucru va fi pus in practica dupa ce Primaria Slatina va purta discutii cu fiecare asociatie de proprietari unde salariatii rulmentisti sint locatari. In societate exista familii care au datorii de peste zece milioane de lei, fara penalizari. Tot de joi, societatea a inceput sa primeasca din nou energie electrica, la cota de avarie, iar salariatii spera sa mai asambleze citeva mii de rulmenti pentru vinzare.

(M.M.)

Energia politistilor – canalizata pe cei care fura energie

Lucratorii Sectiei 1 Politie si specialisti ai SC ELECTRICA SA au luat in vizor persoanele care sustrag energie electrica. Au fost descoperite 15 infractiuni si s-au intocmit actele pentru inceperea urmaririi penale a persoanelor care erau racordate ilegal la reteaua de energie electrica.

(I.P.)

Trasnetele – printre cauzele importante ale incendiilor in Olt

Pompierii militari olteni au fost solicitati sa intervina in ultimele trei luni la 71 de incendii, care au provocat pagube materiale in valoare de 1,2 miliarde de lei. Din fericire, in nici unul dintre incendii nu s-au inregistrat victime umane. Printre cauzele cele mai frecvente ale izbucnirii flacarilor se numara lasarea focului deschis nesupravegheat, instalatiile electrice defecte sau chiar improvizate, fumatul neglijent si… trasnetele. Cele mai multe interventii ale pompierilor militari olteni au avut loc in Slatina – 16, Draganesti-Olt – 15 – din care zece la inundatii, si Bals – 8.

(M.M.)

Adolescent gasit mort intr-o fintina

Pompierii militari olteni au fost solicitati miercuri de catre politisti, in jurul orei 12.55, sa intervina pentru a scoate un cadavru dintr-o fintina aflata pe raza comunei Nicolae Titulescu, sat Ghimpetenii Noi, judetul Olt. Cpt. Cristian Croitoru, purtatorul de cuvint al Grupului de Pompieri „Matei Basarab“ Olt, a spus ca respectivul cadavru era al lui Alexandru Dima, de 15 ani, din comuna Serbanesti. „Fintina in care l-am gasit avea un diametru de 30 cm si o adincime de vreo trei metri. Ion Saioc, proprietarul gospodariei unde se afla fintina, nu a putut lamuri circumstantele in care tinarul a ajuns acolo“, a precizat cpt. Croitoru. Politistii din Olt actioneaza pentru determinarea imprejurarilor in care s-a produs incidentul.

(M.M.)

Pompierii mehedinteni au salvat 23 de persoane

Grupul de pompieri „Drobeta“, al judetului Mehedinti, a intervenit, in primele opt luni ale anului, la 149 de evenimente, dintre care 143 au fost incendii, patru cazuri de asistenta a persoanei si doua descarcerari. Numai in luna august, pompierii militari mehedinteni au intervenit la zece incendii. Datorita interventiei pompierilor, au fost salvate 23 de pesoane si bunuri in valoare de 87 de miliarde de lei. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, numarul interventiilor a scazut cu 29. Cu ocazia zilei de 13 septembrie, Ziua Pompierilor din Romania, conducerea Grupului de pompieri „Drobeta“ a prezentat starea de legalitate si situatia operativa in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor.

(F.L.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS