17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrefectura si primaria se judeca pentru apometrele slatinenilor

Prefectura si primaria se judeca pentru apometrele slatinenilor

Primul termen de infatisare in procesul „apometrelor“ dintre Prefectura Olt si Primaria Slatina a avut loc ieri. Prefectura a actionat in instanta municipalitatea, in urma cu aproximativ doua luni, la Sectia Contencios a Tribunalului Olt, din cauza unei hotariri de consiliu local considerata ca fiind ilegala si nedreapta fata de buzunarele slatinenilor. Hotarirea consta intr-un regulament pentru proiectarea, avizarea, executia, receptia si punerea in functiune a instalatiilor interioare de distributie a apei potabile si se refera la mutarea apometrelor din apartamentele oamenilor pe casa scarii, ceea ce presupune crearea unui bransament comun si instalarea unor noi tevi.

Prefectul de Olt, Marin Diaconescu, a spus ca s-a luat decizia actionarii in judecata, in primul rind pentru ca hotarirea consilierilor locali nu are un cadru legal corespunzator, iar in al doilea rind, aplicarea ei presupune cheltuieli in plus din partea cetatenilor care au deja instalate apometre in apartamente.

E doar o neintelegere…

La rindul sau, viceprimarul Slatinei, Marin Postolache, a declarat ca acest proces a aparut din cauza unei neintelegeri:

„Eu cred ca domnului prefect i s-a prezentat gresit proiectul de hotarire. Aceasta nu obliga pe nimeni sa faca aceste bransamente. Este doar un regulament facut pentru cei care s-au saturat sa fie cu plata la zi si sa nu aiba apa rece in casa. Chiar am modificat proiectul si am specificat in titlu «pentru cei care doresc», ca sa nu mai existe discutii. Peste un an-doi insa, cred ca oamenii vor veni ei singuri sa ceara acest lucru“.

Viceprimarul Postolache a mai spus ca bransarea pe verticala nu presupune totusi prea mari cheltuieli, pentru ca se foloseste o singura teava pentru baie si bucatarie. El a precizat ca acest tip de bransament ii avantajeaza pe cei cu plata facturilor la zi:

„Atunci cind cineva nu plateste, vine si i se ia apometrul si ramine doar el fara apa. Pe orizontala insa, asa cum este acum, nu exista posibilitatea debransarii individuale si ca sa-i iei apometrul unui rau-platnic este greu, pentru ca se intenteaza proces, trebuie ordonanta prezidentiala si dureaza.“

Desi procesul este considerat doar o neintelegere, el continua, deocamdata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS