21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate114 scoli nu au autorizatie sanitara de functionare

114 scoli nu au autorizatie sanitara de functionare

Directia de Sanatate Publica (DSP) Mehedinti a verificat, in perioada 4-11 septembrie, modul in care institutiile de invatamint se pregatesc pentru deschiderea noului an scolar, dar si felul in care medicii din localitatile respective vor efectua trierea epidemiologica a tuturor elevilor. Au fost controlate 196 de scoli, dintre care 59 in mediul urban si 137 in mediul rural. Potrivit inspectorilor de specialitate, 114 scoli din judet nu au autorizatie sanitara de functionare. Au fost date sapte avertismente si se va reveni cu noi controale, dupa aproximativ doua saptamini.

„Multe din unitatile de invatamint inspectate, din mediul rural, nu aveau finalizate lucrarile de renovare iar altele nu aveau alimentare cu apa, astfel ca nu au putut primi autorizatie sanitara. Am dat un termen pentru finalizarea deficientelor“, a spus dr. Bogdan Stolica, purtatorul de cuvint al DSP Mehedinti.

In curtea ISJ Mehedinti au sosit noua microbuze pentru transportul elevilor

In curtea Inspectoratului Scolar Mehedinti au sosit joi noua microbuze noi, care vor fi utilizate pentru transportul, catre unitatile de invatamint, a elevilor din mediul rural. Cheltuielile de transport si de salarizare a personalului vor fi suportate de bugetele locale. Primarii din Mehedinti nu sint insa foarte incintati de faptul ca, pe linga asigurarea distributiei de cornuri si lapte, va trebui sa aloce bani si pentru salarizarea soferilor. In privinta asigurarii necesarului de manuale, daca pentru clasele I-IV, acestea au fost distribuite in totalitate, pentru clasele de gimnaziu, procentul de distribuire este de 90%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS