Acasă Local Gorj Stiri diverse

Stiri diverse

Un mehedintean a agresat cu cutitul un politist si un consatean

Un tinar din comuna Simian – Mehedinti, fara antecedente penale, aflat sub influenta bauturilor alcoolice, a injunghiat, in noaptea de duminica spre luni, doua persoane, suparat ca politistii au incercat sa-l tempereze. Cu ocazia balului organizat in satul Cerneti, comuna Simian, Dumitru Vasile s-a apropiat de un agent de politie, care asigura ordinea in zona, si i-a aplicat, cu un cutit, o lovitura in zona abdominala. Agresorul fusese avertizat, cu putin timp in urma, de catre un echipaj al Detasamentului Politiei pentru Interventie Rapida (DPIR) Mehedinti ca se manifesta violent. Suparat, Dumitru Vasile s-a deplasat la domiciliul sau, de unde a luat un cutit, s-a intors la bal si a aplicat o lovitura politistului si o alta, unui consatean. In urma loviturilor primite, cei doi au fost transportati la Spitalul Judetean Mehedinti, unde au suferit interventii chirurgicale. Agresorul va fi prezentat Judecatoriei Drobeta Turnu Severin, cu propunerea de arestare preventiva, urmind sa fie cercetat pentru savirsirea infractiunii de ultraj.

(F.L.)

Taxa pe paznic

Primaria din comuna Turcinesti – Gorj a introdus taxa pe paznic. Anul trecut, primarul Dumitru Dijmarescu a incercat sa asigure paza in primarie cu ajutorul profesorilor de la Scoala generala din comuna, achizitionind si un fotoliu care sa asigure confortul cadrelor didactice. Anul acesta, pentru ca trebuia asigurata paza si pe dinafara institutiei, primarul a introdus taxa pe paznic, in valoare de 80.000 de lei. Pentru a asigura paza pe timp de noapte, la Rosia de Amaradia de exemplu, edilul Cristinel Faitar a organizat detasamente de paza din care fac parte aproape toti barbatii satului: de la flacaii cu stagiul militar satisfacut, pina la satenii aflati in pragul pensiei.

(E.M.)

Fetita aruncata la gunoi a fost nascuta vie

Fetita descoperita vineri la groapa de gunoi a orasului Tirgu Jiu a fost nascuta vie. Aceasta este concluzia la care au ajuns medicii din cadrul Laboratorului de Medicina Legala, dupa ce au efectuat necropsia cadavrului micutei. Fetita, in greutate de peste trei kilograme, a fost introdusa intr-o punga de plastic si aruncata, fiind descoperita de cautatorii in gunoaie, care au anuntat politia. Coloana vertebrala a fetitei a fost rupta, medicii descoperind in urma analizelor si citeva coaste zdrobite. Subcomisarul Cornelia Micu, purtator de cuvint al IJP Gorj, a spus: „In conditiile in care fatul a fost nascut viu, mama risca sa fie acuzata de pruncucidere.“ Este cel de-al patrulea caz de nou-nascut omorit, inregistrat in acest an, dupa cele de la Vladimir, Matasari si Licurici.

(E.M.)

15 pietari din Olt – depistati cintarind marfa ilegal

24 de cintare au fost depistate ca fiind neverificate metrologic si alte trei defecte din totalul de 36 de cintare care au fost verificate de reprezentantii Serviciului Judetean de Metrologie Legala (SJML) Olt in cadrul actiunilor de control prin inspectii si testari inopinate. Acestea au avut loc in pietele agroalimentare din orasele Slatina, Corabia, Bals si Caracal si in comuna Iancu Jianu din judetul Olt si au fost intreprinse in luna august. Cei 15 comercianti au primit amenzi in valoare totala de 13 milioane de lei, in special pentru folosirea la cintarirea marfii a unor mijloace de masurare care nu erau verificate metrologic in termen, fiind descoperit un singur caz in care vinzatoarea Florentina Petre din Slatina utiliza trei cintare defecte. Seful SJML Olt, Ionel Ene, a precizat ca nu s-au constatat cazuri de utilizare de mijloace de masurare fara aprobare de model si nici de „masluire“ a cintarului.

(A.M.A.)

Haine pentru politisti – la sfirsitul anului

Politistii din judetul Olt nu vor renunta prea curind la epoletii hainelor actuale. Comisarul Florin Baicea, adjunctul sefului Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Olt, a spus ca noile haine vor sosi abia la sfirsitul acestui an, iar primii care le vor imbraca vor fi politistii care intra in contact direct cu oamenii, respectiv sectorisii, agentii de ordine publica si agentii de circulatie, urmind ca in primul trimestru al anului viitor sa se innoiasca si restul politistilor. Acesta a mai spus ca majoritatea cadrelor de politie din judetul Olt au primit cu entuziasm aceasta schimbare. „Este mai mult o schimbare de mentalitate decit de tinuta. Mai putin conteaza cum aratam, ci ceea ce facem, cum actionam in sprijinirea comunitatii locale. Aceasta schimbare va insemna o apropiere de comunitate“, a precizat acesta.

(A.M.A.)

Exit mobile version