10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Stiri diverse

Trei firme vor distribui lapte si cornuri in scolile din Mehedinti

SC Aurora SA Mehedinti, ITALROM Tirgu Jiu si SC Industrializarea Laptelui Mehedinti sint cele trei firme cistigatoare la licitatia electronica desfasurata ieri si care vor asigura productia si distributia, din 16 septembrie, de produse lactate si de panificatie in scolile judetului Mehedinti. Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Mehedinti, Constantin Sirbulescu, SC Aurora SA va asigura aprovizionarea cu produse de panificatie a unitatilor scolare din zona de sud a judetului, in timp ce zona de nord va fi aprovizionata de ITALROM Tirgu Jiu. Produsele lactate vor fi distribuite, la toate institutiile de invatamint, cu clasele I-IV, de catre SC Industrializarea Laptelui Mehedinti. La preselectia efectuata, in urma cu o saptamina, s-au prezentat trei firme de panificatie si o singura firma de produse lactate.

(F.L.)

Rechizite pentru copiii din centrul de plasament

Cei 180 de copii din Centrul de plasament din Tirgu Jiu vor primi in aceasta toamna rechizite si uniforme pentru noul an scolar. Suma alocata de Directia pentru Protectia Drepturilor Copilului (DPDC) este de 100 de milioane de lei. „Cei mai multi bani ii vom folosi pentru a cumpara rechizite scolare. Cu uniformele este putin mai delicat pentru ca trebuie sa ne incadram in cei 700.000 de lei alocati anual pentru imbracamintea unui copil aflat in plasament“, a spus Constantin Preoteasa, director DPDC.

(C.C.)

Examenul medical este gratuit pentru cadrele didactice si nedidactice

In urma demersurilor facute de Federatia Sindicatelor Libere din Invatamint, Directia Generala de Sanatate Publica din cadrul Ministerului Sanatatii si Familiei a dispus ca examinarile medicale si investigatiile paraclinice anuale necesare pentru desfasurarea activitatii profesionale a personalului din institutiile publice subordonate Ministerului Educatiei si Cercetarii sa fie efectuate de catre medicul de familie (examen medical), precum si in ambulatoriul de specialitate, la recomandarea medicului de familie. De asemenea, conducerea DGSP a precizat, printr-o nota oficiala transmisa in teritoriu ieri tuturor directiilor subordonate, ca „aceste servicii vor fi incluse in serviciile profilactice de care beneficiaza periodic asiguratii.“ Astfel, analizele medicale pentru intreg personalul din invatamint vor fi gratuite, insa numai pentru anul scolar 2002-2003, din cauza accesului limitat la servicii de medicina a muncii in teritoriu. Presedintele FSLI – filiala Dolj, Constantin Rada, apreciaza gestul conducerii Ministerului Sanatatii si Familiei, insa considera necesar ca guvernul sa emita o ordonanta pentru gratuitatea permanenta a examenului medical anual pentru cadrele didactice si nedidactice, astfel incit MSF sa nu mai fie nevoit ca in fiecare an sa faca derogari de la prevederile Ordinului 761/2001, potrivit caruia personalul din invatamint trebuie sa-si plateasca analizele medicale.

(C.I.)

Termocentrala ROMAG Turnu Severin va exploata punctele termice ale unitatilor scolare

Punctele termice de la scolile si liceele din Drobeta Turnu Severin vor intra in exploatarea ROMAG TERMO, sucursala a Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare (RAAN), pina la sfirsitul acestui an. Asa au hotarit reprezentantii primariei impreuna cu cei ai termocentralei, sperind ca astfel costurile de productie si distributie a agentului termic sa fie mai mici. ROMAG TERMO isi exprimase intentia sa ia in administrare si alte puncte termice, apartinind unor asociatii de locatari, dar acest lucru nu este posibil, deoarece structura bugetului nu poate fi modificata pina la finele anului in curs. „Deocamdata, trecem aceste puncte termice catre ROMAG PROD, care s-a angajat sa diminueze costurile, iar de la anul, trecem si alte puncte termice din municipiu in exploatarea termocentralei“, a spus viceprimarul Ilie Pisoi. Punctele termice din Drobeta Turnu Severin se afla, in prezent, in exploatarea Regiei Autonome LOTUS, care asigura distributia agentului termic de la producatorul ROMAG TERMO. Severinenii sint nemultumiti, de mai multi ani, de faptul ca trebuie sa plateasca tarife mari pentru agentul termic, considerind RA LOTUS un intermediar care nu face decit sa mareasca pretul de productie. Primaria a decis ca, treptat, punctele termice din Drobeta Turnu Severin sa treaca in administrarea producatorului principal-Termocentrala ROMAG, dar acest lucru nu se va intimpla mai devreme de toamna anului 2003. Reprezentantii RA LOTUS nu si-au dat insa acordul pentru cedarea punctelor termice de la asociatii, astfel ca „tranzactia“ nu va fi deloc simpla.

(F.L.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS