Acasă Actualitate Electroputere Craiova isi va revizui rezultatele financiare pentru acest an

Electroputere Craiova isi va revizui rezultatele financiare pentru acest an

Compania Electroputere Craiova isi va revizui in crestere, de la 1.665,7 miliarde de lei la 1.800 de miliarde de lei, estimarile privind veniturile totale pentru acest an, se arata intr-un comunicat al societatii remis Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Noul buget rectificat de venituri si cheltuieli al companiei urmeaza sa fie supus aprobarii Adunarii Generale a Actionarilor (AGA), care se va desfasura pe 28 septembrie.

La AGA pot participa actionarii inregistrati in Registrul Actionarilor la data de referinta, 20 septembrie. Cifra cheltuielilor pentru ansamblul acestui an a fost revizuita de la 1.659,7 miliarde de lei la 1.803 miliarde de lei, iar volumul pierderilor exercitiului financiar 2002, de la sase miliarde de lei la trei miliarde de lei. Societatea a raportat, anul trecut, pierderi de 23,8 miliarde de lei, in conditiile in care veniturile au totalizat 1.421,9 miliarde de lei, iar cheltuielile s-au ridicat la 1.445,7 miliarde de lei. Electroputere a fost scoasa la privatizare in luna noiembrie a anului trecut, singura oferta venind din partea unui consortiu format din General Motors Corporation si Karsdorfer Eisenbahngesellshaft. Societatea Electroputere este inclusa in programul PSAL I, convenit cu Banca Mondiala.

Principalii actionari ai Electroputere sint Autoritatea pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului (APAPS), care detine 64,4% din actiunile companiei, si Broadhurst Investments Ltd si Lindsell Enterprises Ltd, care impreuna controleaza 5,58% din capitalul social. Compania are un capital social de aproximativ 123 de miliarde lei.

Titlurile Electroputere, listate la BVB, au inregistrat, in sedinta de tranzactionare de marti, un pret mediu de 1.170 de lei pe actiune. Electroputere avea, la sfirsitul anului 2001, 5.249 de salariati si datorii de peste 1.030 de miliarde de lei. Obiectul principal de activitate al societatii din Craiova il constituie productia de motoare, generatoare si transformatoare electrice.

Exit mobile version