10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCopiii saraci din Olt au mers in vacanta la mare

Copiii saraci din Olt au mers in vacanta la mare

Elevii din clasele I-VIII cu o situatie materiala precara, dar care au avut medii la invatatura de peste 8.50 au beneficiat in aceasta vara, in premiera in judetul Olt, de o saptamina de vacanta la mare. Aceasta a presupus transportul, cazarea si masa gratuite, elevii beneficiari netrebuind sa plateasca nimic.

Programul a fost subventionat de Agentia Nationala a Taberelor si Turismului Scolar, iar doua serii formate din 200 de elevi au fost deja in taberele Perla si Lebada din Navodari, in perioada iunie-iulie, iar alti 80 au plecat in acelasi loc chiar miercuri dimineata. Directorul Sucursalei Olt a Agentiei, Dan Mihart, a spus ca au fost selectati copii din toate comunele judetului, acest lucru fiind in premiera. Primul program de acest gen a fost aplicat in judetul Olt vara trecuta, cind au existat mai multe locuri si au fost si pentru tabere la munte, dar atunci au beneficiat de vacante gratuite doar copiii din orase. S-au selectat doar maximum trei copii din fiecare scoala pentru a nu exista unitati scolare sau localitati marginalizate.

Dan Mihart a mai spus ca s-au primit in total peste 1.200 de propuneri, dar dintre acestia a trebuit sa fie selectati doar 280, deoarece acesta a fost numarul maxim admis pentru judetul Olt. O zi de tabara la mare a costat in acest an 185.000, iar transportul cu autocarul – aproximativ 350.000 de lei. Directorul Agentiei Taberelor Olt a spus ca nu s-a primit nici o sesizare cu privire la modul de selectie a copiilor, la aceasta actiune fiind implicate consiliile locale si conducerile scolilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS