14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateINSTRUCTIUNI PENTRU PROGRAMUL LOTERIA VIZELOR 2004

INSTRUCTIUNI PENTRU PROGRAMUL LOTERIA VIZELOR 2004

Departamentul de Stat a anuntat programul Loteria Vizelor – DV pentru anul 2004. Programul anual DV pune la dispozitia persoanelor care indeplinesc cerintele simple, dar stricte de calificare, vize de resedinta permanenta in Statele Unite. Solicitantii de vize DV sint selectionati printr-o tragere la sorti aleatorie, facuta de un computer. Vizele sint distribuite pe sase regiuni geografice, cu un numar mai mare de vize acordat regiunilor cu o rata de imigrare mai redusa. Tarile care in ultimii cinci ani au trimis mai mult de 50.000 de imigranti catre SUA nu vor primi nici o viza. Romania se afla si in acest an printre tarile participante la program. Consulatul Statelor Unite la Bucuresti a pregatit instructiunile de participare care trebuie urmate de cei ce doresc sa participe la Loteria Vizelor.

Scrisorile de participare pentru DV-2004 trebuie sa fie primite la Centrul Consular Kentucky in perioada cuprinsa intre luni, 7 octombrie, ora 12.00, la prinz, si miercuri, 6 noiembrie 2002, ora 12.00, la pranz. Scrisorile de participare, primite inainte de data sau dupa aceasta, nu vor fi luate in considerare indiferent de data postei inscrisa pe plicuri.

Adresa la care o persoana nascuta in Romania trebuie sa trimita scrisoarea de participare la programul DV-2004 este:

DV Program Kentucky Consular Center 3003 Visa Crest Migrate, KY 41903-3000 U.S.A.

Pentru a putea participa la programul Loteriei Vizelor, un potential aplicant trebuie sa se asigure ca intruneste toate cerintele de calificare ale acestui program si anume:

1. Aplicantul respectiv trebuie sa se fi nascut intr-o tara care participa la program.

2. Aplicantul trebuie sa indeplinesca cerinta de educatie sau de experienta in munca si anume: el/ea trebuie sa aiba SAU diploma de absolvire a liceului, definita in SUA ca absolvirea a 12 clase elementare si secundare de invatamant (diploma de bacalaureat), SAU doi ani de experienta in ultimii cinci intr-o ocupatie care presupune cel putin doi ani de calificare sau experienta pentru a profesa. Pentru a determina calificarea experientei profesionale, se va folosi baza de date O*net On Line a Departamentului Muncii al SUA: www.onetcenter.org . Aplicantii vor gasi, de asemenea, la adresa de Internet a Afacerilor Consulare ale SUA: , o lista a Departamentului Muncii care cuprinde meserii care se califica.

O persoana care nu intruneste aceste conditii nu ar trebui sa trimita o scrisoare de participare la programul DV.

Scrisoarea de participare la acest program trebuie sa cuprinda urmatoarele informatii:

1. Numele complet cu numele de familie subliniat: ex. Ionescu, Maria

2. Data si locul nasterii: 15 noiembrie 1961, Baia Mare, Maramures, Romania.

3. Tara de origine a aplicantilor, daca aceasta este diferita de tara de nastere.

4. Numele, data si locul nasterii sotiei/sotului si ale tuturor copiilor naturali, precum si ai celor adoptati in mod legal si copiilor vitregi, care sint necasatoriti si sub virsta de 21 ani, chiar daca in prezent aplicantul nu mai este casatorit in mod legal cu parintele copilului si chiar daca copilul nu mai locuieste cu aplicantul si/sau nu va imigra cu acesta.

5. Adresa completa de corespondenta.

6. Cite o fotografie recenta a aplicantului, sotei/sotului si ale tuturor copiilor. Pe spatele fiecarei fotografii trebuie scris numele si data nasterii membrului de familie corespunzator. Dimensiunea fotografiilor trebuie sa se incadreze intr-un patrat cu latura cuprinsa intre 37 si 50 mm.

7. Scrisoarea de participare trebuie semnata personal de catre aplicantul principal, cu semnatura obisnuita asa cum apare ea in pasaport sau pe alte documente oficiale sau obligatii contractuale. Nesemnarea scrisorii de participare de catre solicitant duce la descalificarea aplicatiei.

Scrisoarea de participare trebuie trimisa cu posta obisnuita sau par-avion la adresa corespunzatoare regiunii geografice in care se afla tara de nastere a solicitantului. Scrisorile de participare, trimise expres sau cu posta rapida, fax, inminate personal sau prin mesager sau orice alt mijloc care implica livrare speciala, nu vor fi procesate.

Plicul trebuie sa aiba dimensiunile cuprinse intre 15 si 25 cm lungime si 9 si 11 cm latime. In coltul din stinga sus al plicului aplicantul trebuie sa-si indice tara de nastere, urmata de numele aplicantului si adresa lui completa. Aplicantul trebuie sa indice atat tara de nastere, cit si tara de resedinta, chiar daca acestea coincid.

Aplicantii vor fi selectati la intimplare de un calculator, din toate scrisorile de participare calificate. Cei selectionati vor fi instiintati prin posta in perioada mai – iulie 2003 si vor primi instructiuni ulterioare. Persoanele neselectionate nu vor primi nici o instiintare. Ambasadele si Consulatele Statelor Unite nu vor putea furniza nici o lista a aplicantilor selectionati.

Inainte de a trimite o scrisoare de participare la programul DV-2004, aplicantii sint rugati sa consulte instructiunile detaliate ale programului DV-2004 care se gasesc pe pagina de Internet a Ambasadei Statelor Unite: www.usembassy.ro , precum si pe pagina de Internet a Departamentului de Stat: . Aceste instructiuni sint, de asemenea, afisate la Consulatul Statelor Unite din strada Nicolae Filipescu nr. 26, Bucuresti. Pentru clarificarea eventualelor nelamuriri puteti suna la ambasada de luni pina joi, intre orele 1.30 PM si 5.00 PM si vinerea, intre orele 9.00 AM si 4.30 PM, la numarul 210-4042 interior 316 sau 415.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS