10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

GdS va raspunde

In atentia domnului prefect!

Ioana Radut din satul Intorsura, comuna Radovan, ne scrie ca de mai mult timp se roaga de functionarii primariei sa o puna in posesie cu suprafata de teren care i se cuvine. Pentru ca de fiecare data a fost refuzata, a fost in audienta la mai multi oficiali, printre care si prefectul de Dolj, Cornel Mondea. Nici dupa audienta la prefect, comisia de aplicare a Legii fondului funciar nu o pune in drepturi. In aceasta situatie nu stie unde sa-i mai reclame pe functionarii Primariei Radovan, carora nu le pasa nici de prefect, nici de realitate.

GdS: Daca pentru suprafata in cauza aveti hotarirea comisiei judetene de aplicare a Legii fondului funciar, puteti sa dati in judecata primaria pentru refuz de punere in posesie. Pentru amanunte, consultati un avocat.

(M.D.)

Arhiva disparuta!

Ion Glavan, din Bechet, ne scrie ca a lucrat impreuna cu sotia sa, timp de 12 ani, la CLF Pielesti. Anul acesta, a vrut sa intocmeasca dosarul de pensionare si i-ar fi fost necesara o adeverinta din care sa reiasa anii lucrati la CLF. Cum unitatea respectiva s-a desfiintat, nu mai stie unde sa caute arhiva CLF Pielesti.

GdS: D-le Glavan, conform Legii arhivelor statului, managerii societatii la care ati lucrat trebuia, la desfiintarea societatii, sa predea arhiva la Arhivele statului sau, in cazul in care unitatea a fost cumparata, noul proprietar avea obligatia sa arhiveze toate documentele predate. De citiva ani, conform legii, fiecare unitate trebuie sa angajeze un arhivar cu studii de specialitate sau o persoana care sa aiba in gestiune arhiva societatii.

(M.D.)

Biletul nr. 3.848

Un cititor care a dorit sa ramina anonim ne-a relatat ca pe 7 august a fost nevoit sa se duca la Prefectura Dolj, unde, intr-o vinzoleala cumplita, a vazut cum prefectul Cornel Mondea, intr-un timp relativ scurt, a rezolvat problemele colective ale mai multor intreprinderi. Desi Domnia sa a fost programat la ora 14.00, prin biletul cu nr. 3.848, n-a mai apucat nici sa ajunga la prefect, nici la secretariat. Memoriul pe care voia sa-l inmineze prefectului a ajuns la „cel de la poarta“, fapt pentru care nici in ziua de azi nu are cunostinta daca prefectul l-a citit sau nu. Pentru usurarea muncii prefectului, cititorul sugereaza sa se puna la punct Strategia de primire si rezolvare a petitionarilor.

GdS. Nu stim care e soarta memoriului ajuns la poarta prefecturii, dar speram ca sugestia dumneavoastra sa fie luata in seama.

(M.D.)

A fost sau nu inselata?

Doamna Veronica Stan Iovanel din Craiova ne scrie ca in anul 2001 a citit un anunt in ziar, prin care o firma anunta ca faciliteaza contracte de munca in strainatate. Fiind in somaj si negasindu-si un loc de munca, dna Iovanel a apelat la firma respectiva, care avea un reprezentant in Craiova in persoana Emiliei Hobeanu, care i-a explicat ca au contracte de munca pentru Spania. Pentru procesarea actelor si incheierea unui contract de prestari servicii, Veronica Iovanel a platit 350 de dolari pe care i-a imprumutat cu dobinda. Dupa ce a platit banii nu a mai primit nici un raspuns, iar firmele angrenate in aceasta operatiune si-au pierdut urma. Veronica Iovanel ne roaga sa-i spunem de ce nici politia, nici Parchetul nu au vrut sa demareze o ancheta la sesizarea Domniei sale.

GdS: Din documentele pe care ni le-ati trimis reiese ca de bunavoie ati platit sumele de care vorbeati. Contractele pe care le-ati semnat nu sint contracte de munca, ci contracte de prestari servicii prin care firma prestatoare se obliga sa faciliteze gasirea unui loc de munca, dar nu se specifica in ce perioada. Mizind pe disperarea si credulitatea dumneavoastra, firma respectiva v-a luat banii cu acte in regula…

(M.D.)

Daca altfel nu se poate, incercati la instanta!

Domnul Titu Iorga, din satul Dutesti, apartinind de Tirgu Carbunesti, ne-a sesizat abuzul facut de vecinul sau, care a deviat cursul de scurgere a apelor pluviale, afectind astfel unele anexe gospodaresti din vecinatate. „In vara aceasta, ca urmare a ploilor abundente, o mare viitura de apa mi-a cuprins fundatia unei anexe gospodaresti. Am constatat ca viitura a fost cauzata de faptul ca numitul Manea Alexandru, vecin cu mine, a blocat scurgerea apei pe terenul dintre noi, facind un sant de scurgere a apei prin spatele casei mele“.

GdS: Faptul ca si comisia alcatuita din reprezentanti ai Primariei Tirgu Carbunesti a constatat ca vecinul dumneavoastra a gresit, ba i-a mai dat si un termen de cinci zile ca sa reconstituie santul initial de scurgere a apei, este in avantajul dumneavoastra. Pe linie administrativa sau chiar cu sprijinul politiei, va puteti convinge vecinul sa lase hotarul cum era. O vorba buna n-ar strica! Altminteri, nu va ramine decit sa va adresati instantei de judecata pentru a vi se face dreptate.

(F.E.)

Important e ca s-a construit!

Domnul Petre Velcu, din satul Caciulatesti, comuna Dobresti, ne sesizeaza in legatura cu un material publicat in cotidianul nostru despre construirea unei case de catre satenii din Caciulatesti. Din scrisoarea Domniei sale reiese ca aceasta locuinta a fratelui sau, Ion Velcu, nu a fost ridicata de sateni, ci de autorul sesizarii si de sotia acestuia.

GdS: Domnule Velcu, va informam ca pentru documentarea materialului la care dvs. faceti referire, redactorii GdS au avut in vedere declaratiile primarului Aurel Croitoru, ale parintelui Ciprian Sanda, ale surorii dvs., Maria Ghita, si ale proprietarului Ion Velcu.

(S.S.)

Toate plicurile ajung!

Tuturor cititorilor care sint ingrijorati de soarta plicurilor ce contin chitantele de abonament sau taloanele de participare la concursurile lansate de Gazeta de Sud le spunem ca acestea ajung la redactie in siguranta si vor participa la tombola ce va desemna cistigatorii. La data care a fost anuntata, la toate persoanele pot participa desfasurarea tombolei care au sau nu dubii in legatura cu desfasurarea corecta a extragerilor.

(M.D.)

Adresati-va cui trebuie!

Dl. Mircea Tuicu din Craiova ne scrie de mai mult timp sesizindu-ne tot felul de aspecte legate de activitatea a doua posturi de televiziune ale caror emisiuni se receptioneaza si in Craiova.

GdS: D-le Tuicu, nu v-am raspuns pina acum pentru ca am crezut ca o sa va prindeti pina la urma ca scrisorile dumneavoastra trebuie adresate celor doua posturi de televiziune de care vorbiti. Cum nu ati facut-o pina acum, va sugeram sa o faceti pe viitor.

(M.D.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS