6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEconomatul din Tirgu Jiu este sublim, dar... lipseste cu desavirsire

Economatul din Tirgu Jiu este sublim, dar… lipseste cu desavirsire

Produsele cu preturi speciale au fost aruncate pe un colt al raftului de sus

Economatul din Tirgu Jiu este la un pas de a fi inchis, mai ales ca acesta functioneaza mai mult pe hirtie. Magazinul cu preturi speciale pentru pensionari a fost deschis in urma cu un an, in Piata Mica, intr-unul din spatiile firmei MADOFIL, cistigatoarea licitatiei. Aceasta plateste, conform contractului, jumatate din chiria pe care o datoreaza primariei pentru spatiul respectiv. In schimb, se obliga sa nu depaseasca anumite preturi la cinci alimente de baza: zahar, malai, faina, ulei si orez.

Reprezentantii firmei si cei ai primariei au precizat ca lista a fost realizata de comun acord cu reprezentantii pensionarilor, care au spus ca oamenii care-si permit sa cumpere carne o fac si la preturile din magazinele obisnuite. Primaria a primit insa mai multe reclamatii in ceea ce priveste modul de functionare a economatului.

„Au venit oameni si ne-au spus ca nu este afisata lista de preturi si ca nu scrie nicaieri care sint produsele cu pret special. De asemenea, am inteles ca se mentine un pret citeva ore, iar apoi este schimbat. Daca intr-o luna nu se rezolva toate divergentele, vom rezilia contractul si vom sustine alta licitatie“, a spus primarul Florin Circiumaru.

„Ce economat? N-am auzit in viata mea !“

O vizita la asa-zisul economat arata ca reclamatiile oamenilor sint intemeiate. Pe geamurile si usa magazinului nu este nici un afis care sa anunte oamenii ca acolo functioneaza o unitate cu preturi speciale. Cind sint intrebate care sint alimentele destinate pensionarilor, vinzatoarele indica o punga de faina si doua sticle de ulei, asezate pe un colt al raftului de sus.

Nicaieri nu scrie insa ca respectivele produse au preturi speciale.

„Nu conteaza afisul, ci pretul. Este o mare problema cu acest economat intrucit celelalte magazine au preturi la fel de mici ca ale noastre. Noi sintem obligati sa nu depasim o anumita limita si sa avem preturi mai mici decit producatorii. Am respectat acest lucru, dar magazinele concurente au preturi mai mici. Daca aflam ca vinzatoarele schimba preturile, le dam afara“, a spus Constantin Podaru, administrator la magazinul firmei MADOFIL.

Pensionarii care au trecut prin magazin s-au declarat foarte nemultumiti de activitatea economatului.

„Ce, asta e economat? Preturile sint aceleasi sau mai mari decit in alte magazine. Nu scrie nicaieri ca aici functioneaza magazin cu preturi speciale“, a spus Ion Andrei, pensionar. Multi dintre batrinii care intra in magazin o fac intimplator, nestiind ca acolo functioneaza un economat.

„Ce economat? N-am auzit in viata mea! Am cumparat de aici, dar nu am avut habar ca este magazin special. Acum aud prima data. Pai de unde sa stiu daca nu scrie nicaieri?“, a spus Marin Gheorghe, de 74 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS