22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBani de la stat pentru tinerele mamici

Bani de la stat pentru tinerele mamici

Desi vremea „mamelor eroine“ a apus, statul incurajeaza inca natalitatea, fiecare mamica primind un mic „cadou“ banesc la aducerea pe lume a unui copil. Astfel, femeile care nasc beneficiaza de o indemnizatie de 1,4 milioane de lei, pentru fiecare copil, pina la al patrulea.

Pentru a intra in posesia acestei sume, tinerele mame trebuie sa depuna o cerere la Serviciul Social din cadrul primariei in primele sase luni de la nasterea copilului. Elena Trifu, sefa Serviciului Social din cadrul Primariei Craiova, spune ca de aceasta indemnizatie de nastere beneficiaza orice mamica, indiferent de statutul ei social:

„Lunar primim aproximativ 1.000 de cereri si toate sint onorate. Pe linga cererea tip, solicitantele trebuie sa prezinte documente care sa ateste ca sint mame si ca beneficiaza de aceste indemnizatii. Femeile care au domiciliul in alt oras pot primi banii de la primaria orasului in care au nascut daca aduc o adeverinta prin care se arata ca nu au ridicat deja aceasta suma intr-o alta localitate“. Banii provin de la Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale si sint virati prin Directiile Judetene de Munca si Protectie Sociala (DJMPS) catre serviciile sociale din orase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS