14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate13 societati vor angaja someri

13 societati vor angaja someri

13 agenti economici din judetul Olt vor primi credite in conditii avantajoase pentru crearea de locuri de munca. Directorul adjunct al Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Olt, Teodora Grigorie, a declarat ca dintre cele 14 proiecte depuse de agentii economici interesati, 13 au primit avizul comisiei din cadrul BCR, prin intermediul careia se deruleaza programul.

Suma totala pe care o vor primi societatile este de 7,6 miliarde de lei si astfel vor fi create peste 100 de locuri de munca, din care 50 pentru someri. Acestea sint in domeniul confectiilor, al timplariei de aluminiu, al taximetriei si in cel al prelucrarii cauciucului.

Directoarea adjuncta a agentiei a precizat ca, pentru obtinerea unui astfel de credit, agentii economici se obliga, printr-o clauza speciala inscrisa in contractul de creditare, ca minimum 50% din noii angajati sa fie recrutati din rindul somerilor. In cazul in care disponibilizeaza personalul provenit din aceasta categorie, inainte ca acesta sa implineasca trei ani de la incadrare, beneficiarul creditului are obligatia ca pe locurile ramase vacante sa angajeze personal tot din rindul somerilor.

Teodora Grigorie a mai spus ca pentru fiecare loc de munca nou-creat, agentii economici pot primi 75 de milioane de lei credit. Suma maxima repartizata judetului Olt este de 19 miliarde de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS