17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024

Stiri diverse

Raliul Trophy MDM Challenge la alpinism

Craioveni pe podium

In perioada 11-18 august, in masivii muntosi Cerna, Godeanu, Retezat si Vilcan s-a desfasurat editia a treia a „Raliului Trophy MDM Challenge“ la alpinism, competitie la care au participat 20 de echipe din tara. Startul s-a dat in statiunea Baile Herculane, sportivii parcurgind peste 180 de kilometri de creste alpine in conditii vitrege, sosirea avind loc in orasul hunedorean Lupeni. Echipa de alpinisti de la clubul craiovean Marmota, alcatuita din Cornel Roman, David Dascalescu, Roger Giurma si Pavel Mihai, s-a clasat pe pozitia a doua a podiumului, primul loc fiind ocupat de sportivii de la AS Caraiman Cimpina. Ultimul loc al podiumului a fost ocupat de AS Vertical Bucuresti. „Echipa noastra s-a comportat foarte bine, obtinind medalia de argint intr-un concurs extrem de dur, care a reunit la start cei mai buni alpinisti din tara. As putea spune ca am participat la un raliu al iadului, deoarece conditiile atmosferice nu au fost prielnice, avind de infruntat ploaia, vintul, ceata si grindina. Sponsorii au recompensat formatiile clasate pe primele trei locuri cu un sejur de zece zile pe Litoral“, a precizat Cornel Roman, de la clubul de alpinism Marmota Craiova.

(M.S.)

Turneu international de sah la Oreahovo

Gilortul Tirgu Carbunesti, pe primul loc

Recent, echipa de sah a CS Gilortul Tirgu Carbunesti a participat la un turneu international care s-a desfasurat in localitatea bulgara Oreahovo. La aceasta competitie au participat patru formatii, primul loc fiind ocupat de Gilortul Tirgu Carbunesti. Cel mai bun rezultat al echipei gorjene a fost obtinut de sahistul Traian Popescu.

(M.S.)

Turneul de tenis US Open

Andrei Pavel il va intilni pe Harel Levy

Jucatorul roman de tenis Andrei Pavel, cap de serie numarul 30, il va intilni pe israelianul Harel Levy in primul tur la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului. Daca va trece de Levy, Pavel va juca in turul doi cu invingatorul partidei dintre americanul Alex Bogomolov jr. si paraguayanul Ramon Delgado. Romanul Adrian Voinea il va intilni in runda inaugurala pe spaniolul Carlos Moya, cap de serie numarul 9. Daca va accede in faza urmatoare, tenismanul roman va juca cu invingatorul meciului dintre americanul Jan-Michael Gambill si austriacul Julian Knowle.

(D.B.)

Turneul de tenis de la Long Island

Perechea Voinea / El Aynaoui a fost eliminata

Perechea Adrian Voinea / Younes El Aynaoui (Romania / Maroc) a ratat calificarea in turul doi al turneului de dublu de la Long Island. Voinea si El Aynaoui au fost invinsi in runda inaugurala, cu scorul de 6-2, 6-7, 6-1, de cuplul Mike Bryan / Mahesh Bhupathi (SUA / India), cap de serie numarul unu.

(M.F.)

Din cauza unei accidentari

Escude nu va juca la US Open

Tenismanul francez Nicolas Escude, insuficient refacut dupa o accidentare, a declarat forfait pentru US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului. Escude, care a reinceput antrenamentele, spera sa fie restabilit pina la semifinala de Cupa Davis, dintre echipele Frantei si Statelor Unite ale Americii, care se va disputa in perioada 20-22 septembrie, la Paris.

(M.F.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS