16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO functie in voga - purtatorul de cuvint

O functie in voga – purtatorul de cuvint

Ca urmare a adoptarii Legii nr. 544/2001 si a normelor metodologice stabilite prin Ordonanta Guvernului din 7 februarie 2002, fiecare institutie a statului are obligatia sa infiinteze un post de purtator de cuvint care sa inlesneasca accesul mass-media la informatie.

La Directia Generala de Munca si Solidaritate Sociala (DGMSS) Dolj, concursul pentru ocuparea acestei functii, precum si a celor de sef serviciu control si sef birou control, a avut loc la 29 iulie. Comisia de la Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP) si de la ministerul de resort si-au dat acordul pentru numirea lui Gabriel Badea in functia de purtator de cuvint al institutiei.

DGMSS se poate considera norocoasa pentru ca, dupa cum a declarat Gabriel Badea, organizarea acestor concursuri este ingreunata de birocratia existenta in administratia romaneasca. Un exemplu ar fi formarea comisiilor de analiza de catre ANFP si Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale, actiune care presupune o informare initiala a ministerului de catre institutia interesata, in vederea desfasurarii acestui concurs, care dispune apoi infiintarea acestor comisii ce urmeaza sa asiste si sa-si dea acordul pentru numirea unei persoane in postul respectiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS