5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateControale ale inspectorilor OJPC

Controale ale inspectorilor OJPC

Inspectorii mehedintei ai Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) si-au continuat actiunile de control pentru depistarea agentilor economici care incalca legea. La societatea comerciala Bacaru Impex SRL din Cerneti, cu profil de alimentatie publica, au fost gasite conditii igienice necorespunzatoare si nu erau respectate conditiile de depozitare stabilite de producatori.

A fost oprita temporar prestarea serviciului de alimentatie publica pina la remedierea deficientelor, fiind aplicata o sanctiune contraventionala de doua milioane de lei. De asemenea, in urma unor sesizari primite de la cetateni, inspectorii OJPC s-au deplasat la trei cafe-baruri din municipiul Drobeta Turnu Severin, unde au fost gasite conditii necorespunzatoare de desfasurare a activitatii.

La SC Nelus Impex SRL s-a constatat ca chiuveta din bar avea scurgerea defecta, iar grupul sanitar era neigienizat. In acest caz a fost oprita temporar prestarea serviciului de alimentatie publica, fiind aplicata o amenda contraventionala de cinci milioane de lei. La Societatea Nibana Impex SRL lipsea apa calda, boilerul nu era racordat la reteaua electrica, iar grupul sanitar nu era dotat corespunzator. Si aici a fost aplicata o amenda contraventionala de cinci milioane de lei.

La societatea Guthart SRL, un punct alimentar, inspectorii au gasit produse prafuite, asezate direct pe paviment, iar vinzatoarea nu avea echipament de protectie, lucru constatat, de altfel, si la celelalte unitati verificate. Pe linga toate acestea, in chioscul societatii a fost gasit un ciine care isi facuse acolo culcusul. In acest caz, a fost oprita temporar activitatea pina la remedierea deficientelor si a fost aplicata o amenda contraventionala de cinci milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS