10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePastila albastra - gratuita pentru functionarii europeni

Pastila albastra – gratuita pentru functionarii europeni

Viagra este, de acum inainte, medicament gratuit pentru functionarii europeni, in ciuda deficitului bugetar al sistemului de asigurare, a anuntat Casa de Asigurari de Boala a UE de la Bruxelles.P.

Totusi, nu este suficienta o simpla reteta medicala. Pentru a primi medicamentul, fabricat de grupul american Pfizer cu scopul de a combate impotenta masculina, este nevoie de o „cerere speciala“, iar beneficiarii trebuie sa demonstreze ca tulburarile de care sufera sint legate de o boala grava, diabet cronic sau operatie a prostatei.

In plus, nu sint compensate decit sase pilule pe luna si numai cu avizul medicului institutiei, fiecare caz fiind examinat individual, a explicat un responsabil UE, sub acoperirea anonimatului.

Acesta a mai precizat si ca fenomenul nu priveste decit cinci sau sase cazuri din ansamblul corpului functionarilor europeni.

Decizia intervine intr-un moment in care, pentru prima oara in istorie, regimul de asigurari in caz de boala al UE are un deficit bugetar de 1, 6 milioane de euro. Responsabilii sistemului afirma insa ca exista rezerve din trecut care ar putea acoperi asiguratii cel putin opt ani.

Fondurile Casei de Asigurari de Boala a EU sint constituite din contributiile a peste 45.000 de functionari din toate institutiile UE si ii acopera pe acestia impreuna cu familiile lor, adica aproximativ 85.000 de persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS