3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Stiri diverse

IUG n-are lipici la investitori

Desi sta de mai multe luni pe lista unitatilor scoase la privatizare, fiind inclusa si in programul PSAL II, SC IUG Craiova SA nu atrage nici un investitor, oricit de serios, strain, strategic sau binevoitor ar fi el. La inceputul saptaminii viitoare se va tine din nou o licitatie, in cadrul careia societatea va fi scoasa la vinzare. Pina im prezent insa, nimeni nu s-a aratat interesat sa devina noul proprietar al societatii, nefiind achizitionat nici un caiet de sarcini.

(F.E.)

Termocentrala Halinga are de recuperat datorii mari de la beneficiari

Termocentrala de la Halinga, furnizorul si producatorul de agent termic pentru Drobeta Turnu Severin, a demarat la inceputul lunii iulie lucrarile de revizii si reparatii la sistemul primar de distribuire de agent termic. Revizia generala s-a efectuat intre 12 si 26 iulie, iar lucrarile privind izolarea unor tronsoane vor fi finalizate dupa 15 august. Ca urmare a unor situatii neprevazute, programul a fost modificat, in sensul ca pe tronsonul sens giratoriu-Mihai Eminescu a aparut o defectiune, lucrarile de reparatii necesitind o prelungire a termenului de finalizare. Producatorul de energie termica este ingrijorat insa de datoria de care o are de recuperat pentru serviciile de termoficare furnizate. Acestea se ridica la peste 180 de miliarde de lei.

(R.G.)

Un director severinean a fost arestat pentru trafic de influenta

Directorul societatii severinene SEVERMIND, Ion Razus, a fost arestat preventiv pentru cinci zile de catre procurorii Parchetului Mehedinti, pentru savirsirea infractiunilor de inselaciune si trafic de influenta. Profitind de functia sa, acesta a pretins si primit 1.000 de euro de la un cetatean din comuna mehedinteana Dirvari, promitindu-i ca ii va facilita incadrarea in munca la societatea pe care o conduce. Societatea are ca obiect de activitate taierea, fasonarea si finisarea pietrei. Cercetarile continua pentru a se stabili daca mai exista si alte persoane inselate de directorul Ion Razus.

(R.G.)

80% din titlurile de proprietate – eliberate pina la sfirsitul lunii

Autoritatile judetene spera ca, pina la sfirsitul lunii august, in Dolj sa fie eliberate 80% din titlurile de proprietate. Cornel Mondea, prefectul judetului, spune ca, pentru a realiza acest procent, este nevoie de eliberarea a inca 5.000 de titulri: „Pina in prezent, au fost eliberate 78% din titlurile de proprietate. Daca nu vor mai aparea probleme, iar in unele primarii se va depune mai mult efort pentru intocmirea acestora, procetul ar putea creste la sfirsitul lunii pina la 80“.

(C.C.)

Gorjeni intoxicati cu ciuperci

La Spitalul din Tirgu Jiu au ajuns in ultimele doua saptamini 13 persoane care s-au intoxicat dupa ce au consumat ciuperci. Desi medicii au atras atentia asupra acestui fenomen si s-a luat masura interzicerii comercializarii in piete a ciupercilor, alti sase gorjeni au fost internati in aceasta saptamina. „Din fericire, au fost intoxicatii usoare. De cele mai multe ori, pacientul a fost externat in citeva ore. Cei care au ajuns la noi au consumat ciuperci culese de ei din padure. Daca oamenii ar fi mai atenti ce maninca, nu s-ar ajunge la aceasta situatie. Interventiile medicale pentru o forma usoara de intoxicatie depasesc un milion de lei“, a spus medicul Sanda Mischie. In multe dintre cazuri, cei care consuma ciuperci nici nu se mai duc la medic. In unele situatii, de intoxicatii usoare, personalul medical de la ambulanta a acordat primul ajutor la domiciliu.

(C.C.)

Ploile au determinat interventia pompierilor mehedinteni

In urma ploilor torentiale cazute in zona localitatii mehedintene Gura Vaii, au fost inundate 12 gospodarii, precum si o portiune a Drumului European 70, la kilometrul 347, circulatia fiind intrerupta pentru citeva ore. Miercuri la ora 17.00, trei autospeciale ale pompierilor militari s-au deplasat in zona Gura Vaii pentru a interveni, trecindu-se imediat la evacuarea apei din gospodarii si de pe drumul european prin tuburi de absorbtie si furtunuri de refulare. Dupa aproximativ patru ore de munca, drumul national DE70 a fost deblocat. Circulatia intre Timisoara si Drobeta Turnu Severin a fost reluata la ora 21.00. In urma precipitatiilor de miercuri seara si din cursul noptii s-au inregistrat 14,2 l/mp in Drobeta Turnu Severin, 18,4 l/mp la Bicles, 30,5 l/mp la Sisesti, 55,3 l/mp la Brosteni, 57,6 l/mp la Prunisor si 83,8 l/mp la Corlatel.

(R.G.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS