Acasă Actualitate Primaria Tirgu Jiu trebuie sa imparta 175 de locuinte la 1.800 de...

Primaria Tirgu Jiu trebuie sa imparta 175 de locuinte la 1.800 de solicitanti

Prioritate vor avea tinerii de pina la 35 de ani

Zeci de oameni merg zilnic la Primaria Tirgu Jiu pentru a se interesa de modul in care pot obtine o locuinta. Unii dintre acestia depun si o cerere, sperind ca vor primi o casa. Nu mai putin de 1.800 de dosare asteapta o solutie in acest sens. Unele dintre ele au vechime de zeci de ani.

Incepind cu anul 2000, pentru obtinerea unei locuinte, nu mai este suficienta o simpla cerere. Toti solicitantii au fost nevoiti sa-si intocmeasca un dosar care sa contina tot felul de acte si adeverinte.

„La biroul de relatii cu publicul, vin zilnic zeci de oameni pentru a se interesa cum pot obtine o casa. Este cea mai frecventa solicitare, dupa care urmeaza cererea de locuri de munca. Cei mai multi sint tineri, dar avem si cazuri de batrini, mai ales din casele nationalizate. Solicitantii primesc un formular cu toate documentele pe care trebuie sa le aduca. Dupa ce isi intocmesc dosarul, asteapta o ancheta sociala.

Una dintre conditii este sa aiba domiciliul in Tirgu Jiu. De asemenea, trebuie ca solicitantii sa nu fi avut niciodata o locuinta pe care sa o fi instrainat“, a spus Razvan Pop-Manta, din cadrul Departamentului de relatii cu publicul din cadrul Primariei Tirgu Jiu.

Rezolvarea problemei locuintelor va dura citiva ani

Singura sansa pentru obtinerea unei locuinte sociale o reprezinta eliberarea unei camere intr-unul din caminele de nefamilisti pe care le administreaza primaria.

Conditiile de locuit din aceste camine lasa insa de dorit. Pentru anul viitor, municipalitatea a anuntat inaugurarea primelor locuinte construite prin ANL. In primavara lui 2003, vor fi date in folosinta primele unitati locative la care lucrarile au inceput in urma cu citeva luni.

„175 de locuinte vor fi finalizate anul viitor prin intermediul ANL. Ele vor fi insa destinate tinerilor cu virste de pina la 35 de ani. Acestia le vor inchiria, neexistind posibilitatea sa le cumpere. Chiria nu a fost inca stabilita, dar va fi fixata dupa criteriile ANL.

Repartizarea se va face dupa anumite criterii, de catre o comisie care se va constitui special in acest sens. Construirea de locuinte prin acest sistem va continua si in anii viitori“, a spus Marius Ionescu, directorul tehnic al primariei.

Pentru celelalte categorii de populatie care doresc o locuinta, municipalitatea intentioneaza sa mai achizitioneze un camin care a apartinut SC ROBUR SA, unde vor avea prioritate familiile care au locuit in case nationalizate, revendicate de proprietari. „Va dura mult pina cind aceasta problema va fi rezolvata. Nu se poate estima citi ani. Macar o parte din cereri trebuie sa fie rezolvate anual, pentru ca numarul acestora sa scada“, a mai spus Marius Ionescu.

Exit mobile version