10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGarduri, balcoane si concitadini cu idei trasnite

Garduri, balcoane si concitadini cu idei trasnite

Fiecare este sef in ograda lui si poate sa faca orice ii trece prin minte si ii doreste sufletul. Nu conteaza nici daca este sau nu de bun gust, nici daca este sau nu estetic, nici daca deranjeaza sau nu privirea…Atita timp cit membrii familiei nu iti sar in cap si iti tolereaza ideile, totul este ok.

Se pare ca nu sint deloc putini cei care gindesc asa si se poarta in consecinta. Si, chiar daca nu poti sa tragi cu ochiul in curtea oamenilor pentru a dovedi acest lucru, marturie stau indiciile scoase „la poarta“, la vedere. Ca, daca nu vad si vecinii cit sintem de inventivi si de prolifici in idei, tot degeaba!

„Ce rost are ca sint smecher daca nu vad si vecinii?“, pare sa strige si inscriptia afisata cu majuscule in balconul locuintei unui locatar al unui bloc din cartierul Craiovita Noua. Balconul cu pricina este vopsit cu alb si cu linie boltita, iar pe varul de culoarea laptelui, omul, mindru de pictura lui, a scris mare, cit sa se vada de la strada: CASA ALBA. Nu stim cit de alba este casa omului, ca de vazut vazuram numai balconul, si nici cum de i-a venit ideea sa-si afiseze „albeata“ in vazul cartierului, dar nu putem decit sa il credem pe cuvint. Si cine ii judeca avintul scriitoricesc poate fi considerat de-a dreptul circotas: citi dintre noi nu s-au simtit macar o data atit de mindri de un anumit aspect al locuintei lui, incit au dorit cu orice pret sa stie si vecinii?!

Sase, sase, sinteti urmariti!

Daca unii isi lauda casa, altii tin s-o apere cu orice pret. Inclusiv cu amenintari, daca de altceva mai palpabil nu dispun. Pe un gard de pe strada Brestei, un cetatean a lipit o placuta menita sa faca sa inghete singele in vinele oricui ar indrazni sa puna gind rau lemnului, fierului… „NU RUPETI GARDUL! NU FURATI FIER! SINTETI URMARITI!“. Cine ramine indiferent la semnalul scriptic de pe gard, parol!, trebuie ca are inima de piatra si un curaj nebun. De furat, cu siguranta ca are el omul ceva, din moment ce anunta pentru tot trecatorul, chiar daca de pe trotuar nu vezi nici lemnul, nici fierul. Sa fie vorba despre gardul cu uluci stirbe, imbatrinite de ploi si vreme, si despre chiar placa de fier ruginit si gaurit pe care este scris avertismentul?! Dar sa nu ne grabim sa judecam; cine stie ce comori are omul in curte? Si daca este asa, in mod sigur ca undeva se afla si camera ascunsa cu care este urmarit hotul, ca altceva nu putem sa credem despre „metafora“: „Sinteti urmarit!“, in lipsa de alte detalii lamuritoare.

Ehe-he! Si daca o fi vorba chiar despre „Camera Ascunsa“?

Zimbiti, va rog, tocmai ati fost filmat in timp ce zimbeati din cauza ideilor trasnite ale concitadinilor dumneavoastra!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS