13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRenovare la Casa de Cultura

Renovare la Casa de Cultura

Casa de Cultura din Segarcea este in plin proces de renovare. Pina in prezent a fost reparat interiorul, acoperisul, si au fost schimbate burlanele, ba chiar a fost peticit si trotuarul din fata lacasului de cultura. Se poate spune ca lucrarile de o asemenea amploare sint un lucru inedit. Ultima oara s-au facut reparatii capitale in urma cu vreo 30 de ani, adica pe vremea cind activitatile cultural-artistice erau un mod placut de petrecere a timpului liber pentru multi dintre locuitori.

Destul de putine lucruri se mai intimpla astazi prin Casa de Cultura din Segarcea – oras renumit altadata prin formatiile artistice de amatori de aici. Cu bruma de bani primiti de la consiliul local, caci si bugetul e destul de strimtorat, directorul Aurel Ion incearca sa-i redea institutiei macar o parte din gloria de odinioara.

„Am incercat sa reactualizez formatiile artistice: Taraful «Strugurelul» si formatia de muzica usoara «Ritmica», compusa din sase solisti si patru instrumentisi, printre care ma numar si eu“, a spus Ion Aurel dezvaluindu-ne unul dintre multele sale talente. Pentru ca directorul este in acelasi timp administrator, instructor artistic, muzicant, membru al clubului Casei de Cultura – in cadrul careia se desfasoara campionate de table, remi, sah, vizionari TV – dar si simplu muncitor. Zilele trecute l-am surprins cu sapa in mina, curatind imprejurimile cladirii de balarii. Nu s-a rusinat deloc de ipostaza „nedemna“ de functia pe care o detine, considerind ca, „daca nu ne facem singuri curatenie in ograda, cine sa o faca?“

Pagina realizata de Simona TUDOR si Adrian DINU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS